9.7 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialRezervele valutare ale Japoniei au ajuns la un nivel record

Rezervele valutare ale Japoniei au ajuns la un nivel record

Valoarea rezervelor valutare ale Japoniei a crescut în mai, ajungând la nivelul record de circa 1.140 miliarde dolari, datorită recentelor creşteri ale valorii bondurilor, a anunţat marţi Guvernul nipon, informează Agerpres.

Rezervele valutare nipone au crescut cu 3,97 miliarde dolari (plus 0,4%) faţă de aprilie, iar luna mai este a treia luna consecutivă de creştere a rezervelor valutare japoneze.

Activele acestor rezerve constau în valori şi depozite în monedă străină, precum şi în deţineri de rezerve şi drepturi speciale de tragere la Fondul Monetar Internaţional.

Valoarea bondurilor Japoniei a crescut datorită cumpărării de datorii suverane ale SUA şi altor economii făcute de către investitorii care caută securitate în faţa perspectivelor negative privind creşterea economică la nivel global.

Şi perceprea dobânzilor a contribuit la creşterea valorii rezervelor, deşi, pe de altă parte, debilitatea euro în raport cu dolarul american a redus preţul activelor denominate în moneda europeană.

Rezervele Japoniei sunt cele mai mari din lume după cele ale Chine

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă