1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialRevoltă în Grecia: Peste 50.000 de manifestanţi, pe străzile din Atena

Revoltă în Grecia: Peste 50.000 de manifestanţi, pe străzile din Atena

Zeci de mii de greci au participat duminică seară la un miting de proporţii împotriva austerităţii, organizat în centrul Atenei, la apelul “Indignaţilor”, o mişcare alternativă de rezistenţă similară celei din Spania, informează Mediafax.

Conform poliţiei, mai mult de 50.000 de persoane s-au adunat duminică seară în piaţa Syntagma, în faţa Parlamentului, scandând “Hoţii, hoţii”.

La Salonic, 3.000 de persoane au participat la un protest similar, răspunzând unui apel european difuzat în principal prin intermediul reţelelor sociale.

Mitingul de la Atena a fost cel mai important organizat de la începerea manifestaţiilor convocate de “Indignaţii” greci.

Mulţimea a purtat drapele elene, dar şi spaniole, portugheze, tunisiene şi argentinene. “Voi aveţi o boală, noi avem soluţia. Revoluţia”, scria pe unul dintre bannerele purtate de demonstranţi.

Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional au acceptat vineri o suplimentare a ajutorului pentru Grecia, în schimbul unor noi constrângeri financiare şi a unei accelerări a privatizărilor. Cele trei instituţii au deblocat deja, în mai 2010, un împrumut de 110 miliarde de euro pentru Grecia, aflată la acel moment într-o situaţie critică.

Cele mai citite

Ciucă vrea ca liberalii să rămână în Guvern pentru a nu provoca o criză

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că liberalii vor rămâne în Guvern, deoarece nu-şi permit să provoace o criză, în condiţiile în care,...

Ciolacu afirmă că România va fi alături de Ucraina până la victoria împotriva Federației Ruse

România a fost și va fi alături de Ucraina până când o să obțină victoria împotriva Federației Ruse, a spus premierul României, Marcel Ciolacu,...

Rusia – Ucraina, ziua 650: Ucraina, vizată de peste 20 de drone rusești

Ucraina susține că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă.Un număr...
Ultima oră
Pe aceeași temă