12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Voiculescu a pus mâna pe averea Crescent. Ponta, contrazis pe...

REVISTA PRESEI. Voiculescu a pus mâna pe averea Crescent. Ponta, contrazis pe tema acordului FMI

Ziarul Gândul prezintă, marţi, un articol cu consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu, despre contractul cu FMI, ”Contactat de gândul, pentru a explica urmările anunţului făcut de Băsescu, Diaconescu a precizat că memorandumul «nu este decât o negociere» de etapă în cadrul acordului deja semnat şi că, în urma discuţiei pe care preşedintele a avut-o astăzi cu FMI, “există disponibilitatea” instituţiilor financiare internaţionale “de a relua această negociere”, ceea ce se va întâmpla în luna ianuarie.”

Ziarul Adevărul titrează, marţi, ”Românii din Ungaria, oameni fără nicio ţară: «De ce aţi pus steagul rămânesc la noi în biserică? Că astă biserică e pe pământ unguresc, nu rămânesc!»”. ”L-am întrebat pe fiecare român din Ungaria cu care am vorbit ce se consideră, român sau maghiar? Şi nu primeam niciun răspuns. Şi-n continuare n-am fi primit dacă am fi continuat să punem întrebarea aşa, cu „sau”. „Român din Ungaria” este singura variantă corectă în realitatea acestei comunităţi care trăieşte la graniţa dintre două lumi nu doar diferite, ci şi ostile una alteia, o comunitate care este când a unuia, când a altuia, când a ambilor, dar cel mai des a nimănui.”

Tot Adevărul publică, marţi, un articol despre motivele pentru care primarii vor avea salariile mărite cu 30%. ”Importanţa funcţiei primarilor de comună şi faptul că trebuie să aibă o indemnizaţie decentă şi peste nivelul instituţiilor pe care într-un fel sau altul le coordonează (de exemplu un director de şcoală din comună are la ora actuală un salariu mai mare decât primarul)“, se arată în expunerea de motive, deşi, conform grilei de salarizare, un director de şcoală cu ani grei de vechime ajunge la un salariu de 2.000 de lei.”

Curentul notează că fostul ministru al economiei, Ion Ariton, nu a scăpat de acuzaţiile formulate împotriva lui de către procurorii DNA, care anchetează fapte de corupţie cu privire la organizarea ”Galei Bute”, în anul 2011. ”Procurorii susţin că fostul demnitar şi-a folosit poziţia pentru a determina conducerile a zece companii de stat să sponsorizeze cu sume substanţiale gala, în condiţiile în care aceasta a fost organizată de o firmă de apartament deţinută chiar de fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja.”

Jurnaliştii de la Evenimentul Zilei scriu că Dan Voiculescu a pus mâna pe averea firmei Crescent. ”Dan Voiculescu nu s-a mulţumit numai cu banii fostei Securităţi, ci a pus mâna şi pe o parte din activele acesteia. Potrivit unui document din anii 2000, atribuit SIE, mogulul media şi-a însuşit mari sume de bani din lichidarea afacerilor Crescent. Cel puţin două dintre sediile societăţii Crescent România au ajuns după Revoluţie în proprietatea familiei Voiculescu.

Ziarul Financiar publică, marţi, un articol intitulat ”Statul dă garanţii de 2 mld. lei pentru credite de 4 mld. lei destinate IMM-urilor”. ”Companiile mici şi mijlocii cu cifra de afaceri de până la 50 mil. euro, care au cel puţin trei ani vechime, iar în ultimii doi ani au făcut profit operaţional, vor avea acces la credite pentru capital de lucru garantate de stat în proporţie de 50%, plafonul iniţial de garantare fiind de 2 mld. lei. Cu alte cuvinte, credite totale de 4 mld. lei vor ajunge în sectorul IMM-urilor prin intermediul unei noi scheme de garantare a creditelor pregătită de Ministerul Finanţelor exact după modelul programului Prima casă – considerat salvarea creditului ipotecar în ultimii ani.”

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

STB va avea sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii cu trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”

STB îi anunță pe călători că, sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii au trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”. Societatea...

Josep Borrell insistă pentru ca țările UE să ajute Ucraina cu sisteme antirachetă

Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă