15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Soții Bodnariu sunt puși sub urmărire penală în Norvegia

REVISTA PRESEI. Soții Bodnariu sunt puși sub urmărire penală în Norvegia

Ziarul Adevărul anunță că soții Bodnariu sunt puşi sub urmărire penală de procurorii norvegieni, pentru violenţe asupra copiilor.

Ancheta desfăşurată de către Procuratura din Norvegia, independentă de investigaţia realizată de sistemul de Protecţie a Copilului (Barnevernet), a stabilit ca Marius şi Ruth Bodnariu să fie puşi sub urmărire penală pentru violenţe în creşterea celor cinci copii ai lor.

Ziarul Libertatea informează că “Profesorii și elevii navetiști ar putea avea locuințe de serviciu”.

Pentru a le ușura munca dascălilor, dar și pentru a-i  ajuta pe elevi, aleșii se gândesc la o propunere legislativă prin care să ceară ca în acele localități în care se face naveta, pentru ca dascălii și copii să ajungă la școală, să se construiască locuințe sociale în care să stea locuiască profesorii și copii.

Evenimentul Zilei scrie despre “Trecutul tumultos al judecătoarei care a plecat de la SRI și vrea în CSM. Legăturile soțului cu Ovidiu Tender, Alina Bica și fostul senator Traian Rece”.

“Nu știm cine sau ce a îndemnat- o pe Lavinia Coțofană, fost ofițer SRI ajuns magistrat în Judecătoria Curtici (Arad), să facă pasul spre Consiliul Superior al Magistraturii și astfel să se expună public cu avere și cu probleme șocante de familie. Căci, dacă rămânea judecător la Curtici, nimeni n-ar fi aflat că a fost angajata SRI timp de 11 ani, că soțul are o condamnare, că ea a fost cercetată disciplinar sau că e putredă de bogată. Povestea ei, însă, devoalează practici grave, ce merită analizate chiar de CSM”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă