13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Şefii locali au venit la Ponta să-şi ceară partea. Epidemie...

REVISTA PRESEI. Şefii locali au venit la Ponta să-şi ceară partea. Epidemie de globezitate

Ziarul Gândul prezintă, miercuri, un articol despre preşedinţii de Consilii Judeţene, care au venit cu o listă întreagă de nemulţumiri şi reproşuri la adresa Guvernului. ”«E o problemă care se va ridica astăzi aici. Cu 25% şi să-i suportăm noi, consiliile judeţene. Nu ştiu de unde. E puţin probabil că o să facem faţă la această chestiune cu acest buget care-i redus şi faţă de anul trecut», a confirmat preşedintele CJ Braşov, liberalul Aristotel Căncescu, pentru gândul, nemulţumirea admisă neoficial de mai mulţi dintre colegii săi.”

Ziarul Adevărul titrează, miercuri, ”Adrian Năstase riscă să se întoarcă în puşcărie în Ajunul Crăciunului”. ”La finalul zilei, instanţa urmează să dea o sentinţă. În cazul în care completul de cinci judecători decide să păstreze sentinţa dată de prima instanţă, aşa cum s-a întâmplat în celebrul dosar Trofeul Calităţii, în care instanţa a menţinut decizia din fond, cei trei ani de închisoare cu suspendare primiţi de Năstase de la completul de trei judecători ai aceleiaşi instanţe se vor transforma automat în executare.” 

Tot Adevărul notează că, în ciuda accentului continuu pus de prima doamnă Michelle Obama pe dieta sănătoasă şi pe exerciţiile fizice, SUA par a fi decise, în secret, să-i îngraşe pe toţi locuitorii planetei. ”La prima vedere, pare nedrept să dai vina pe SUA pentru corpolenţa de dincolo de graniţa lor sudică. Desigur, mexicanii (ca şi americanii) se îngraşă pentru că mănâncă tot mai mult, fac mai puţină mişcare şi petrec prea mult timp la televizor. Dar, dacă cineva sapă dincolo de suprafaţă, se vede imediat că o reţea complexă de agricultură, comerţ, marketing şi practici ştiinţifice americane, luate împreună, alimentează o epidemie de «globezitate».”

Curentul publică, miercuri, un articol în care susţine că Ponta a fost speakerul lui Stanchev, bulgarul condamnat la 11 ani de închisoare pentru spionaj împotriva României. ”Condamnarea bulgarului Stamen Stanchev la 11 ani de închisoare pentru spionaj împotriva României, în dosarul privatizărilor strategice, probabil i-a produs ceva fiori reci şi lui Victor Ponta, având în vedere faptul că în vara lui 2012 premierul român a girat cu prezenţa sa o reuniune organizată chiar de spionul bugar.”

Jurnaliştii de la Capital scriu, miercuri, că spitalele de stat ar putea să dispară din România, în urma privatizărilor. ”Statul nu a mai deschis un spital nou de mai bine de o jumătate de secol, deşi a desfiinţat o treime din acestea în februarie 2011, lăsând fără asistenţă medicală milioane de oameni, mai ales în zonele rurale. Între timp, privaţii au ajuns la 109 spitale, din care 13 au fost construite doar în ultimii doi ani. În 2013, investiţiile majore în piaţa de servicii medicale private au fost blocate, din cauza saturării pieţei din Capitală, dar şi din cauza nerecuperării investiţiilor în acest tip de unităţi, în care îşi permit să se trateze mai puţin de 15% dintre români.”

Evenimentul Zilei susţine, miercuri, că a identificat şase surse care urcă fondurile de care Executivul poate dispune la discreţie la peste cinci miliarde de lei, deci peste un miliard de euro, în 2014. ”600 de milioane lei în plus din benzină – În România se consumă aproape 6 milioane de tone de combustibili. Potrivit estimărilor Guvernului, creşterea accizei la benzină, atât prin raportarea la un curs de schimb indexat cu inflaţia, cât şi prin introducerea taxei de 7 eurocenţi per litru, ar aduce la buget circa 3,7 miliarde de lei. Potrivit calculelor EVZ, suma colectată va depăşi însă 4,3 miliarde de lei, în condiţiile în care un litru de benzină se va scumpi cu 70 de bani (estimarea benzinarilor).”

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Polonia va trimite trupe militare la Jocurile Olimpice de la Paris

Ministrul polonez al apărării a anunțat joi că țara sa va trimite întăriri militare, potrivit flashscore.ro. "Forțele armate poloneze se vor alătura coaliției internaționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă