7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Mugur biruitorul. Isărescu i-ar învinge la prezidenţiale pe Ponta şi...

REVISTA PRESEI. Mugur biruitorul. Isărescu i-ar învinge la prezidenţiale pe Ponta şi pe Antonescu

Ziarul Gândul titrează, joi,Patru din zece elevi români pot citi acest text, dar nu-l înţeleg. Liceenii români, printre cei mai slabi din lume la testele PISA”. ”Patru din 10 elevi români nu ştiu să citească corect un text şi nici nu înţeleg ceea ce citesc. La proba de matematică, cinci din zece elevi români nu ştiu să rezolve problemele din cadrul testului PISA. În 2012, România s-a plasat pe locul 45 în rândul celor 65 de ţări participante la studiul PISA. Totuşi, comparativ cu testările din 2009, România a urcat patru locuri în clasamentul general, pe locul 49 din 65. În 2006, elevii români s-au clasat pe locul  47 din 57 de ţări participante.”

Ziarul Adevărul prezintă, joi, un articol despre promoţiile cu care încearcă băncile să-şi atragă clienţii de Sărbătorile de Iarnă. ”BCR mizează pe apetitul clienţilor de a utiliza mai mult cardurile de credit în această perioadă şi le promite acestora două rate fără dobândă în plus pentru cumpărăturile la comerciant. Oferta este valabilă pentru plăţile cu cardurile de credit BCR efectuate până la 15 ianuarie 2014.”

Tot Adevărul publică un articol în care susţine că Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, i-ar învinge atât pe Crin Antonescu, cât şi pe Victor Ponta în turul al doilea al algerilor prezidenţiale. ”Isărescu ar câştiga o competiţie de tur doi pentru prezidenţiale în faţa lui Victor Ponta cu 52,7% faţă de 47,3% cât ar strânge premierul, relevă un sondaj INSCOP, realizat la comanda „Adevărul“. Cu un procent de 62, 9%, guvernatorul BNR şi-ar adjudeca şi mai clar victoria, dacă ar candida în faţa lui Crin Antonescu, care nu ar strânge decât 37,1%.”

Curentul publică, joi, un articol în care se prezintă noul proiect de lege de la Palatul Victoria, care prevede majorarea vârstei la care femeile vor ieşi la pensie la 65 de ani. ”Proiectul, propus de Ministerul Muncii, modifică Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.“Proiectul de lege aprobat de Guvern reglementează vârsta standard de pensionare la 65 de ani, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Această măsură urmează recomandarea de ţară transmisă de către Comisia Europeană. Atingerea acestei vârste se realizează prin creşterea vârstelor standard de eşalonare.”

Jurnaliştii de la Capital titrează, joi, ”Malluri construite cu sute de milioane, vândute pe nimic”. ”Immofinanz, George Teleman, Costică Tudosă, divizia imobiliară a Romstal şi Ioannis Papalekas au cumpărat, cu 19,3 mililoane de euro, malluri în care s-au investit în total 340 mil. euro, preţul reprezentând circa 5% din valoarea investită în aceste proiecte. Adăugând creditele de 68 mil. euro, preluate de cumpărători, aceste tranzacţii s-au încheiat la un sfert din valoarea de investiţie. ”

Evenimentul Zilei susţine că Ponta îl implică pe Isărescu în scandalul cu Băsescu. ”Premierul Victor Ponta încearcă să îl implice de partea sa pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu în conflictul cu preşedintele Traian Băsescu în legătură cu bugetul de stat pe 2014. Acesta i-a dat şi indicaţii guvernatorului BNR, spunând că poate să transmită pe propriile sale canale mesajul foarte clar că e o încăpăţânare a preşedintelui care însă se rezolvă constituţional.”

Cele mai citite

Israelul a efectuat raiduri aeriene în orașele din nord-estul Libanului

Israelul a efectuat raiduri aeriene în apropierea orașelor Ras Baabelk și Hermel din nord-estul Libanului, au declarat patru surse de securitate pentru Reuters. Israelul a...

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...

Institutul Național de Administrație oferă inteligență artificială pentru prefecți și subprefecți

Institutul Național de Administrație (INA) și-a lansat oferta programelor de formare profesională pentru anul 2024, primele module noi fiind cele despre utilizarea inteligenței artificiale. INA...
Ultima oră
Pe aceeași temă