28.4 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Efectul Deciziei CCR privind anularea CA al TVR, BOMBĂ cu...

REVISTA PRESEI: Efectul Deciziei CCR privind anularea CA al TVR, BOMBĂ cu CEAS pentru PDL

„Românul la vot: portretul-robot”, titrează Adevărul în ediţia de joi: „PSD şi PNL formează o alianţă, dar alegătorii celor două partide sunt radical diferiţi. Pentru social-democraţi optează românii care au peste 60 de ani, au terminat liceul, locuiesc în zona rurală şi au venituri scăzute.

În schimb, cei mai mulţi alegători liberali au între 30 şi 44 de ani, studii superioare, locuiesc în marile oraşe şi au venituri consistente. Profilul alegătorului PDL este apropiat de cel liberal. Astfel, PDL obţine cele mai multe voturi de la românii care au între 30 şi 44 de ani, au terminat liceul, locuiesc în zona urbană şi au venituri medii”.

„Efectul Deciziei CCR privind anularea CA al TVR, bombă cu ceas pentru PDL”, scrie Cotidianul: „CCR a anulat numirile făcute de parlament pentru CA al TVR pentru că nu au fost desemnaţi şi candidaţi propuşi de PDL. Decizia CCR se va întoarce însă împotriva PDL. Este de aşteptat să fie contestată componenţa Curţii de Conturi.

Prin Decizia CCR nr.783 din 26 septembrie 2012 (motivarea a fost dată publicităţii pe 3 octombrie – n.a.) a fost declarată neconstituţională Hotărârea Parlamentului nr.28 din 26 iunie 2012, prin care au fost numiţi membri CA al TVR. Efectul deciziei CCR este următorul: numirile celor 8 membri titulari şi celor 8 supleanţi în CA al TVR votate în parlament sunt declarate ca fiind nule. Motivul: nu au fost acceptate şi candidaturile propuse de PDL”.

Din Curentul aflăm „Cum şi-a tras Hrebe jr. o vilă în buricul târgului în dauna nepoatei scriitorului Jean Bart”: „Andrei Hrebenciuc a investit în consolidarea clădirii şi a dublat proprietatea! Fiul deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, Andrei, a pierdut o bătălie din războiul cu nepoata scriitorului Jean Bart, pentru o vilă istorică. Cunoscut mai ales în cercurile mondene pentru relaţiile sale cu diferite dive, Andrei Hrebenciuc este proprietarul unei vile de lux din centrul Capitalei, pentru care se războieşte în instanţă cu Marina Ghelber, o româncă stabilită în Franţa.

Judecătorii au decis însă că femeia a avut dovezi reale când a început acţiunea de revendicare a imobilului, şi nu s-a folosit de acte false, aşa cum a acuzat-o Andrei Hrebenciuc, care a formulat o plângere penală împotriva ei. Viorel Hrebenciuc a cumpărat unul din cele două apartamente din vila din strada Nicolae Dona pentru fiul său, în anul 1999, chiar de la colegul său de partid Miron Mitrea”.

„BOMBARDAMENTE între Turcia şi Siria! Consiliul NATO, reunit de urgenţă. SUA a promis că îi va susţine pe turci”, anunţă şi Evenimentul zilei: „Turcia a bombardat, miercuri seară, ţinte situate pe teritoriul sirian, ca răspuns la atacul ce a provocat moartea a cinci civili turci, într-o localitate situată în vecinătatea graniţei dintre cele două ţări.

Autorităţile siriene au declarat că vor demara o anchetă, exprimându-şi condoleanţele. Consiliul NATO a fost reunit de urgenţă şi a emis un comunicat în care cere încetarea imediată a acţiunilor violente împotriva Turciei”.

„ALEGERI SUA 2012. PRIMA DEZBATERE dintre Barack Obama şi Mitt Romney. OBAMA: ‘După standardele lui Romney, Donald Trump este un mic afacerist’. ROMNEY: ‘Sunt îngrijorat pentru America'”, potrivit Gândul: „Preşedintele american Barack Obama şi fostul guvernator al statului Massachusetts, republicanul Mitt Romney, au dezbătut, joi dimineaţa, cu o lună înaintea alegerilor din 6 noiembrie, probleme domestice, în PRIMA DEZBATERE TELEVIZATĂ din acest ciclu electoral.

Principalele teme din DEZBATEREA OBAMA-ROMNEY au fost rata şomajului din SUA şi planuri de creare de noi locuri de muncă, deficitul bugetar al SUA, reforma sistemului asigurărilor de sănătate adoptată de Barack Obama, asigurările sociale şi pensiile, reglementare economică şi rolul guvernului federal”.

„Cum a încălcat Parchetul General Codul de Procedură Penală pentru a gira ‘anonimele Mistreţului'”, aflăm din Jurnalul Naţional: „Dacă eşti un simplu cetăţean, care are de reclamat o infracţiune, cu probe – documente, martori, tot tacâmul -, ai toate şansele să fii purtat pe drumuri de ‘oamenii legii’. În schimb, dacă eşti băsist şi acţionezi împotriva USL, ai de partea ta Parchetul General, care calcă peste legi, pentru a te susţine în demersurile tale.

Majoritatea denunţurilor sunt identice în conţinut (copy & paste), concepute fiind de un individ care în spaţiul virtual este cunoscut ca Marius Mistreţu şi nu prevăd alte elemente de identificare în afara numelui. Denunţurile se referă la pierderea calităţii de parlamentar în cazul deputaţilor Sergiu Andon şi Florin Pâslaru, cerându-se, nici mai mult, nici mai puţin, decât arestarea acestora”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă