27 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Descentralizarea lui Dragnea va naşte HAOS

REVISTA PRESEI: Descentralizarea lui Dragnea va naşte HAOS

„Descentralizarea lui Dragnea va naşte haos”, conform Evenimentului zilei. „USL s-a gândit cum să lea dea mai multă putere şefi lor de Consilii Judeţene şi primarilor, nu şi să-i instruiască pe aceştia cum să facă faţă noilor atribuţii”, notează „Evenimentul zilei”.

Adevărul titrează: „Sânge artificial fabricat la Cluj: invenţie de premiu Nobel, şanse slabe de finanţare”. „O echipă de cercetători clujeni a făcut o descoperire care ar putea schimba lumea medicală: o soluţie care poate înlocui sângele uman. Specialiştii spun că descoperirea este de Premiul Nobel, însă nesiguranţa în ceea ce priveşte finanţările poate duce la pierderea invenţiei aşa cum s-a mai întâmplat în istoria cercetării româneşti”, conform Adevărul.

„Gaura din bugetul României şi taxele pe care Guvernul le negociază cu FMI”, titrează Gândul, care scrie despre „Scenariul de bază” al ministrului bugetului, Liviu Voinea: „Există un gol care trebuie umplut”. Guvernul ia în calcul, pentru 2014, eliminarea excepţiilor de taxare a unor categorii de venituri, excepţii existente în prezent în Codul fiscal, şi lărgirea bazei de impozitare, pentru a umple golul care există „în scenariul de bază” pentru bugetul pe anul viitor între venituri şi cheltuieli.

„Premiat Nobel cu origini româneşti, Doctor Honoris Causa al Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi”, conform Jurnalului naţional. „Kenneth Arow (92 de ani), cel mai tânăr laureat din istoria premiilor Nobel, omul de ştiinţă ce a primit distincţia la doar 51 de ani, s-a întors în aceste zile la Iaşi, locul de unde familia sa a plecat peste mări şi ţări la începutul secolului trecut. El a fost invitat de Universitatea „Al.I. Cuza” din Iaşi şi i-a fost decernat titlul de Doctor Honoris Causa”.

Cotidianul notează că „Primarii vor primi peste 60 milioane de euro la rectificarea bugetară”. Cele mai mari alocări sunt pentru Suceava, Bucureşti şi Iaşi, iar „Guvernul va aloca un plus de 270 milioane de lei autorităţilor locale, prin rectificare bugetară, banii urmând să fie utilizaţi în principal pentru plata salariilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat”.

„Dragnea pregăteşte robinetul cu bani publici pentru finanţarea campaniilor electorale ale PSD din 2014”, conform Curentul. „Deşi are în timpane zăngănitul catuşelor, Liviu Dragnea merge mai departe, pregătind din timp campaniile electorale ale PSD din 2014. Chiar dacă nu mai se află în vârful piramidei unei reţele de fraudă electorală, Dragnea se preocupă acum de butoanele legale pe care trebuie să le apese pentru ca scorul alegerilor de anul viitor să încline balanţa înspre USL, îndeosebi către PSD”, conform jurnaliştilor de la Curentul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă