20 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialReuniune extraordinară: Uniunea Africană va discuta pe tema conflictului din Libia

Reuniune extraordinară: Uniunea Africană va discuta pe tema conflictului din Libia

Uniunea Africană se reuneşte săptămâna viitoare, la Addis Abeba, ca să discute despre conflictul din Libia, relatează AFP, potrivit Mediafax.

„Reuniunea va constitui un prilej de examinare a situaţiei din Libia, pe baza eforturilor depuse de un Comitet ad-hoc la nivel înalt al Uniunii Africane asupra (conflictului din) Libia, dar şi altor situaţii de conflict (din Africa), cu scopul articulării unor răspunsuri colective africane în vederea soluţionării lor rapide”, a anunţat organizaţia, într-un comunicat.

Guvernul libian a solicitat Uniunii, luna trecută, organizarea unei reuniuni extraordinare, cu scopul, potrivit ministrului libian de Externe, Abdelati Obeidi, de a permite „continentului nostru să îşi mobilizeze capacităţile, pentru a face faţă forţelor externe care ne agresează”.

Uniunea a manifestat tot mai deschis, în ultimele săptămâni, rezerve faţă de bombardamentele NATO asupra instalaţiilor militare şi infrastructurilor regimului colonelului Muammar Gaddafi, în baza Rezoluţiei 1.973 a ONU.

„Noi (Uniunea Africană) nu suntem foarte ascultaţi şi observăm că Rezoluţia 1.973 a ONU, care viza domeniul umanitar, bazată pe responsabilitatea de a proteja (populaţiile civile) (…) este, practic, deja încălcată, atât în spiritul, cât şi în litera” sa, a declarat preşedintele Comisiei Uniunii, Jean Ping, într-un interviu difuzat ieri de televiziunea naţională din Guineea Ecuatoriană.

 

Cele mai citite

Verdict dur pentru Rodri! Cât va lipsi mijlocașul lui City

Pep Guardiola a confirmat absența lui Rodri pentru tot restul sezonului, după o accidentare gravă suferită în derby-ul cu Arsenal. Rodri, mijlocașul central al echipei...

Asigurătorii din România au plătit despăgubiri de aproape 160 de milioane de lei turiștilor în ultimii cinci ani

Companiile de asigurări membre ale UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România) au achitat despăgubiri de aproximativ 160 de milioane...

Deficit bugetar în creștere: 81 miliarde lei în primele opt luni din 2024

Ministerul Finanțelor a publicat vineri datele privind execuția bugetului general consolidat pentru primele opt luni ale anului 2024, evidențiind un deficit bugetar de 81...
Ultima oră
Pe aceeași temă