29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialReuniune DE URGENŢĂ LA NATO în urma tirurilor siriene asupra unui sat...

Reuniune DE URGENŢĂ LA NATO în urma tirurilor siriene asupra unui sat turc

UPDATE: O reuniune de urgenţă a Consiliului Atlanticului de Nord, din care fac parte ambasadorii celor 28 de ţări membre ale NATO, a început miercuri seara, la solicitarea Turciei, în urma unor tiruri siriene de obuze care au atins un sat turc, anunţă surse diplomatice, relatează AFP.

Reuniunea a fost convocată la ora locală 21.30 (22.30, ora României) la sediul Alianţei Nord-Atlantice de la Bruxelles, potrivit acestor surse. Organizaţia a confirmat organizarea acestei reuniuni la solicitarea Turciei, unul dintre cei 28 de membri ai săi.

Ţările membre NATO urmează să se reunească de urgenţă, în urma tirurilor de obuze dinspre Siria care au atins miercuri un sat turc de frontieră şi au provocat o ripostă turcă, a anunţat premierul Recep Tayyip Erdogan într-un comunicat, relatează AFP, potrivit Mediafax.

 

Ministrul turc de externe Ahmet Davutoglu s-a întâlnit cu secretarul general al NATO Andres Fogh Rasmussen, iar „acesta a decis că NATO îşi va reuni foate curând Consiliul”, a precizat Erdogan în comunicat.

Cele mai citite

Echipament moto BMW: ghidul complet pentru siguranță și confort pe două roți

Siguranța și confortul sunt priorități fundamentale pentru orice motociclist pasionat. Fie că ești un începător entuziast, fie un rider experimentat, alegerea echipamentului potrivit poate face diferența...
Ultima oră
Pe aceeași temă