Prăjiturelele mexicane cu ciocolată sunt delicioase şi se pregătesc uşor, cu ingrediente la îndemână, potrivit reţetei sugerate de allrecipes.com.
Ingrediente
- 200 g de unt moale
- 170 g de zahăr pudră
- două linguriţe cu esenţă de vanilie
Citeşte şi: Răsfăţul zilei: Prăjituri ruseşti cu nuci şi vanilie
- 350 g de făină
- 200 g de nuci sau migdale, mărunţite
- 150 g de ciocolată rasă
- ¾ linguriţe cu scorţişoară
Citeşte şi: Răsfăţul zilei: Prăjituri mocha cu “lavă” de cafea
- 50 g de nucă de cocos
- un praf de sare
Mod de pregătire
Într-un bol mare, cu ajutorul unui mixer, se amestecă untul cu 70 g de zahăr pudră, după care se adaugă esenţa de vanilie.
Într-un alt bol, se amestecă bine făina, nucile sau migdalele, 100 g de ciocolată rasă, scorţişoara şi sarea. Apoi, treptat, se adaugă compoziţia formată în primul bol.
Citeşte şi: Desert delicios şi rapid, fără coacere: Prăjitură cu cereale şi caramel
După aceea, se înveleşte aluatul în folie de plastic şi se dă la frigider pentru una sau două ore.
Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius.
Din aluat, se formează bile de aproximativ 2,5 cm, după care se aşază pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, la o distanţă de aproximativ doi centimetri unele faţă de altele.
Se dau la cuptor pentru 15 – 18 minute, după care se lasă la răcit.
În final, într-o farfurie adâncă, se amestecă 100 g de zahăr pudră cu 50 g de nucă de cocos. Cât încă sunt calde, prăjiturile se tăvălesc prin amestec, astfel încât să fie acoperite pe toate părţile de zahăr şi cocos.