Brânza albastră şi prosciutto se potrivesc foarte bine cu pepenele dulce în acest delicios şi interesant fel de mâncare, oferit de myrecipes.com. Coacerea pepenelui pe grătar îi amplifică dulceaţa şi-i adaugă o aromă de afumătură.
INGREDIENTE:
- trei cercuri de pepene, de 3-4 cm grosmie, tăiate în patru (ca feliile de pizza)
- o lingură de ulei de măsline
- sare
- piper proaspăt măcinat
- 120 g de prosciutto feliat
- 120 g de brânză albastră, fărâmiţată
- frunze proaspete de busuioc
- două linguriţe de glazură balsamică (din comerţ)
MOD DE PREPARARE:
Preîncălzeşte grătarul la tempratură medie (350-400 de grade). Unge ambele părţi ale fiecărei felii de pepene cu ulei de măsline şi asezonează cu sare şi piper după gust. Taie prosciutto în fâşii şi lasă-l deoparte.
Coace feliile de pepene pe grătarul fără capac, aproximativ un minut pe fiecare parte sau până când se văd pe ele urmele de grătar.
Pune feliile de pepene pe un platou şi aşază pe fiecare brânză albastră sfărâmată, fâşii de prosciutto încolăcite şi frunze proaspete de busuioc.
Stropeşte-le, apoi, cu glazură balsamică şi serveşte-le imediat.
Poftă bună!
Foto: prinscreen myrecipes.com