21.7 C
București
vineri, 13 iunie 2025
AcasăSpecialRețetă veche din Ardeal: Clepezeu

Rețetă veche din Ardeal: Clepezeu

Rețeta de "clepezeu" este tradițională din Ardeal și este foarte ușor de pregătit.

Ingrediente:

250 g caș,
150 g mălai
2-3 linguri de untură sau unt

Mod de preparare:

Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.

Se încinge untura sau untul într-o tigaie, se pune cașul fărâmițat, iar când se face pastă se amestecă cu mălai.

Se servește cald cu lapte bătut sau iaurt.

Tradiții culinare:

Rețeta veche din Ardeal “clepezeu” a fost primită din Mărginimea Sibiului, Județul Sibiu (Ardeal) și a fost preparată de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”. Campania, derulată de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu branduri Gold Maya și Heinner, îşi propune să promoveze reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti.

Cele mai citite

Gauff răspunde cu eleganță! Lecție de fair-play pentru Sabalenka, după o finală tensionată la Roland Garros

Campioana americană a preferat diplomația în locul orgoliului, după comentariile controversate ale Arynei Sabalenka. Coco Gauff a oferit una dintre cele mai mature reacții ale...

Obiceiul matinal care îți poate afecta grav inima, avertizează cardiologii

Deși diminețile pot părea banale, primele 60 de minute după trezire au un impact major asupra sănătății tale cardiace, avertizează experți în medicină cardiovasculară. Un...

Ilie Bolojan întâlnire cu vicepremierul Republicii Moldova, Vladimir Bolea/Vămile comune în centrul discuțiilor

Îmbunătățirea funcționării punctelor de trecere a frontierei comune România - Republica Moldova a constituit, joi, una dintre temele abordate de președintele Senatului, Ilie Bolojan,...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU