12.5 C
București
miercuri, 16 octombrie 2024
AcasăSpecialReţeta săptămânii: Prăjiturele cu smochine

Reţeta săptămânii: Prăjiturele cu smochine

Prăjiturelele cu smochine – un desert tradiţional din regiunea balcanică – se pot servi la petreceri, alături de un coniac aromat, transmite Mediafax.

Ingrediente:

1 kilogram de smochine uscate
250 de grame de nuci sau migdale tocate grosier
200 de mililitri de brandy
1 crenguţă de fenicul

Mod de preparare:

Smochinele se spală şi se toacă mărunt. Se amestecă cu nucile/ migdalele.

Acest amestec se combină treptat cu coniacul, până la omogenizare. Se formează mici brioşe din această compoziţie.

Cuptorul se încălzeşte la 80° C.

Brioşele se pun într-o tavă acoperită cu hârtie de copt şi se coc circa 40 de minute. Se lasă la răcit şi apoi se împachetează în hârtie de copt şi se depozitează în frigider.

Opţional, se pot decora cu fruzuliţe de fenicul.

Cele mai citite

Când roboții devin hoți: Escrocheria Gmail cu inteligență artificială

O nouă amenințare cibernetică a atras atenția experților în securitate online, care vizează utilizatorii Gmail Printr-o metodă ingenioasă de phishing, combinată cu inteligență artificială (AI),...

Adrian Câciu: Metroul de la Cluj va fi scos din PNRR şi va fi trecut pe o finanţare de la Ministerul Transporturilor

Câciu spune că nu e o surpriză că vom avea o plată parțială din fondurile din PNRR Ministrul Câciu a declarat, într-o intervenție televizată, că...

SUA și Filipine inițiază exerciții militare comune în contextul tensiunilor regionale cauzate de manevrele Chinei

Mii de pușcași marini americani și filipinezi au început marți exerciții militare comune, ce se vor desfășura pe parcursul a zece zile în nordul...
Ultima oră
Pe aceeași temă