Reţeta de brânză de vaci în sos de spanac este tradiţională din bucătăria indiană şi este foarte gustoasă. Denumirea originară a reţetei este Palak Paneer.
Ingrediente:
· 100 ml smântână
· 250 g spanac
· 150 g brânză de vaci
· 1 linguriţă mentă
· 50 g unt
· 1 lingură de chilli roşu pudră
Citeşte şi: Reţetă indiană: chiftele de pui în sos picant
· 5 linguri de ulei
· 1 roşie
· 1 ceapă
· 1 căpăţână de usturoi
· 1 linguriţă de ghimbir
· seminţe de chimion
· sare
Mod de preparare:
Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Se pune spanacul la fiert.
Ceapa şi roşia se toacă mărunt, iar ghimbirul se taie în felii subţiri.
Într-o tigaie cu ulei se pune la călit usturoiul tocat mărunt, ceapa şi seminţele cunin, timp de 5- 8 minute.
Se adaugă roşia tocată mărunt şi se lasă pe foc până capată o consistenţă moale.
Citeşte şi: Reţetă tradiţională din Maramureş: Cocurei
Apoi, se adaugă restul ingredientelor, cu excepţia spanacului şi a brânzei, şi se lasă pe foc timp de 5- 10 minute.
După acest interval de timp, brânza şi spanacul se adaugă peste compoziţie şi se lasă în continuare pe foc timp de încă alte 10 minute.
La sfârşit se adaugă smântâna.
Bucătăria indiană:
Reţeta de brânză de vaci în sos de spanac face parte din programul de educaţie culinară “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya şi Kotanyi Romania. Reţeta indiană a fost oferită şi preparată de Taj Restaurant.
Citeşte şi: Reţetă italiană: Muşchi de vită cu sos de trufe şi cartofi cu rozmarin