4.7 C
București
sâmbătă, 9 noiembrie 2024
AcasăSpecialReţetă indiană: chiftele de pui în sos picant

Reţetă indiană: chiftele de pui în sos picant

Reţeta de chiftele din carne de pui în sos picant este tradiţională din bucătăria indiană şi este foarte gustoasă. Denumirea originară a reţetei este murgh kofla curry.

Ingrediente chiftele: 

· ½ kg carne de pui tocată

· ½ linguriţă de seminţe de chimion

· ½ linguriţă de coriandru pudră (măcinat)

· ½ linguriţă chimion pudră (măcinat)

· ½ linguriţă de Gram Masala (amestec de foi de dafin, seminţe de chimion, scorţişoară)

Ingrediente necesare pentru sos:

· 2 cepe

· 2 roşii

· 1 lingură smântână

· ulei de porumb

· 1 baton de scorţişoară

· 1 lingură de pastă de usturoi şi ghimbir

· ½ linguriţă de chilli roşu pudră

· 1 linguriţă de coriandru pudră

· 1 linguriţă chimion pudră

· 3 cuişoare

· 2 seminţe de cardamon verde

· 1 sămânţă de cardamon negru

· 1/linguriţă de turmeric

· Sare după gust

Mod de preparare chiftele:

Într-un bol, se pune carnea tocată de pui, peste care se adaugă condimentele (seminţe şi pudră de chimion, coriandru pudră, Gram Masala) şi se amestecă bine. Carnea se rulează sub formă de chiftele mici şi rotunde (15 bucăţi) care se prăjesc în ulei.

Mod de preparare sos:

Într-o tigaie se pune la încins 3 linguri de ulei. Peste uleiul încins se adaugă ceapa tocată mărunt şi să lasă la călit până devine moale şi transparentă.

Se adaugă o lingură de pastă de usturoi şi ghimbir, apoi restul ingredientelor uscate şi se pun la înăbuşit la foc mic timp de un minut.

Se adaugă roşia tocată mărunt, chimionul pudră, coriandrul pudră, chilli roşu pudră şi turmericul pudră şi se pun la înăbuşit la foc mic timp de un minut.

Se amestecă toate ingredientele.

Într-o tigaie se pun 2 linguri de ulei, se toarnă sosul, apoi se adaugă smântână şi chiftelele din carnea de pui.

Se ornează pe deasupra cu frunze de coriandru şi câteva de felii de ghimbir.

Bucătăria indiană

Reţeta face parte din programul de educaţie culinară “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandurile Arpis, Gold Maya şi Kotanyi Romania. Reţeta indiană a fost oferită şi preparată de Taj Restaurant şi poate fi degustată zilnic, în cadrul restaurantului.

Cele mai citite

Tineri pierduți între bănci și birouri: un sfert din Generația Z lucrează în joburi nepotrivite

Conform World Economic Forum, până în 2025, 40% dintre angajați vor avea nevoie de recalificare, din cauza progreselor rapide ale AI România se confruntă cu...

Tineri pierduți între bănci și birouri: un sfert din Generația Z lucrează în joburi nepotrivite

Conform World Economic Forum, până în 2025, 40% dintre angajați vor avea nevoie de recalificare, din cauza progreselor rapide ale AI România se confruntă cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă