Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Stefan Deaconu, la Dezbaterile RL: Despre revizuirea Constituţiei, problemle proiectului USL

Fostul consilier de prezidenţial Ştefan Deaconu, profesor universitar doctor la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, dezbate cu Floare Comşea, în cadrul emisiunii Dezbaterile României libere, ...

Share

Floare Comșea 0 comentarii

22.01.2014 - 14:59

Fostul consilier de prezidenţial Ştefan Deaconu, profesor universitar doctor la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, dezbate cu Floare Comşea, în cadrul emisiunii Dezbaterile României libere, difuzată în mediul online, despre probleme ale proiectului privind revizuirea Constituţiei şi despre referendumul de modificare a acesteia.

Vezi cele mai importante declaraţii din emisiune AICI

Invitat - Ştefan Deaconu:

Profesor universitar doctor la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, unde predă disciplinele ,,Drept constituţional’’; ,,Instituţii politice’’ şi ,,Sistemul normativ al Uniunii Europene’’. Are studii aprofundate în domeniul dreptului public şi al ştiinţelor politice la Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative; la Institutul de Federalism, Universitatea din Fribourg, Elveţia; la Universitatea Naţională de Apărare, Colegiul Naţional de Apărare şi la Académie Internationale de Droit Constitutionnel din Tunisia. 

Ştefan Deaconu a îndeplinit funcţia de consilier prezidenţial pe probleme juridice al Preşedintelui României (2005-2012), a fost director în cadrul Senatului României (2004-2005), iar în momentul de faţă este avocat şi arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României. Este autor şi coautor a peste 20 de lucrări şi autor a peste 30 de articole, studii şi cronici apărute în reviste de prestigiu, în principal în domeniul dreptului public.

Pentru activitatea sa ştiinţifică a primit Premiul ,,Vespasian Pella’’ acordat de Uniunea Juriştilor din România (2006); Premiul ,,Cartea lunii’’ acordat de Ministerul Afacerilor Externe din România pentru lucrarea ,,Principiul bunei vecinătăţi în dreptul românesc’’ (2005); ,,Ordinul Coroanei’’ în grad de ,,Mare Ofiţer’’ acordat de M.S. Albert II, Regele Belgiei (2009); Ordinul Naţional ,,Steaua României’’ în grad de ,,Cavaler’’ acordat de Preşedintele României (2009).

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...