13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodDe ce este mândru un musulman după atacurile din 11 septembrie

De ce este mândru un musulman după atacurile din 11 septembrie

În memoria atacurilor de la 11 septembrie din America, site-ul de ştiri de la Yahoo au decis să îi roage pe martorii acestor evenimente să îşi spună povestea. Una dintre cele care au acceptat este o femeie musulmană care spune că aceea zi i-a schimbat pe toţi “şi pentru prima dată toţii ochii erau îndreptaţi spre noi”.

Amber C. Lee spune că după atacurile din 11 septembrie o femeie musulmană nu se mai poate ascunde. “Soţul meu era îngrijorat pentru mine atunci când am decis să îmi acopăr corpul şi părul cu un hijab. Aceea zi din septembrie 2001 ne- schimbat pe toţi atunci când vedeam primul turn, apoi al doilea avion, apoi al doilea turn. şi apoi au căzut. Aceea căzătură ne-a schimbat ţara pentru totdeauna şi a adus în centrul atenţiei religia mea- islamismul”, precizează femeia.

Lee spune că la scurt timp după atacuri s-a convertit la Islamism . “Faptul că eram un musulman într-o ţară atacată de extremişti islamici, un loc în care majoritatea oamenilor nu ştiu diferenţa dintre un extremist şi un moderat şi faptul că locuiam într-o regiune precum Florida m-a determinat să devin mai puternică”, susţine ea.

După atacuri, femeia spune că a învâţat să fie întotdeuna pregătită pentru “acel comentariu nepotrivit sau privire rece” pe care i-o acordau oamenii. Sau chiar cu reacţia speriat a unor persoane atunci când realizau că se află în acelaşi loc cu un musulman. Amber spune că persoanele din jurul său se comportau ca şi când aşteptau să scoată în orice moment o  mitralieră din geantă. ” eşi nu am fost niciodată abuzată fizic, am primit atacuri verbale care mi-au adus aminte de cât de ignoranţi sunt unii în privinţa religiei mele”, povesteşte femeia.

Singurul lucru pentru care ea se declară recunoscătoare este că atacurile au fost o oportunitate pentru americani de a afla mai multe lucruri despre islam. “Sunt mândră că reprezint religia musulmană într-un mod atât de vizibil după ce atât de mulţi americani cred că Islamismul este duşmanul. 11 septembrie 2001 ne-a afectat pe toţi şi nici una dintre persoanele care a fost martor evenimentelor nu poate să spună că o parte din ea nu s-a pierdut în momentul în care turnurile au căzut şi hârtiile au început să zboare.  Aceasta este şi America mea acum”, spune femeia.

Cele mai citite

Ciolacu: Gabriela Firea va câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu sau fără Piedone în cursa electorală

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat convins, miercuri, că preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, va câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, indiferent dacă Cristian Popescu Piedone...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Ciolacu: Gabriela Firea va câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu sau fără Piedone în cursa electorală

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat convins, miercuri, că preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, va câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, indiferent dacă Cristian Popescu Piedone...
Ultima oră
Pe aceeași temă