Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cum reformăm justiţia şi ce facem cu magistraţii corupţi, dezbatere live

Sabina Fati a discutat în cadrul emisiunii Dezbaterile RL despre unul din cele mai importante subiecte ale săptămânii: magistraţii corupţi, dar şi despre cum merge reforma în justiţie. Invitaţii acestei ediţii ...

Share

Romania libera 0 comentarii

12.10.2011 - 10:43

Sabina Fati a discutat în cadrul emisiunii Dezbaterile RL despre unul din cele mai importante subiecte ale săptămânii: magistraţii corupţi, dar şi despre cum merge reforma în justiţie. Invitaţii acestei ediţii sunt judecătorul Alexandru Şerban, vicepreşedintele CSM, şi Cristina Guseth, preşedinta Freedom House.

Alexandru Şerban a declarat că magistraţii nu ar trebui să mai cedeze tentaţiilor din moment ce au salariul destul de mare si ca în opinia sa, cinci priorităţi în ceea ce priveşte reformarea justiţiei ar fi: "o justiţie independentă, atât o independenţă din punct de vedere material cât şi a judecătorilor în sine; o justiţie responsabilă, cu accent mai mult pe responsabilizarea noastră decât pe răspundere; apoi, este nevoie de transparenţă; este nevoie de proceduri mai clare şi deredimensionarea schemelor de personal, din perspectiva noilor Coduri care vor schimba cu totul mersul sistemului judiciar.".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...