Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cannes 2011: Finlandezul Aki Kaurismaki a primit premiul FIPRESCI pentru filmul "Le Havre"

Cineastul finlandez Aki Kaurismaki a primit premiul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI), pentru "Le Havre", în timp ce italianul Paolo Sorrentino a primit premiul juriului ecumenic, pentru "This ...

Share

Vali Deaconescu 0 comentarii

21.05.2011 - 22:26

Cineastul finlandez Aki Kaurismaki a primit premiul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI), pentru "Le Havre", în timp ce italianul Paolo Sorrentino a primit premiul juriului ecumenic, pentru "This Must Be the Place", la Festivalul de Film de la Cannes, potrivit Mediafax.

FIPRESCI şi juriul ecumenic şi-au anunţat sâmbătă seară distincţiile acordate la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de la Cannes, urmând ca duminică, în încheierea evenimentului de pe Croazetă, să fie decernat trofeul Palme d'Or, informează canalplus.fr.

Kaurismaki a primit premiul FIPRESCI pentru filmul "Le Havre", aflat în competiţia oficială. Lui Pierre Schoeller i-a fost acordat premiul FIPRESCI pentru filmul "L'exercice de l'etat", din secţiunea Un Certain Regard. FIPRESCI a mai acordat premiul pentru un film din secţiunile paralele de la Cannes, peliculei americane independente "Take Shelter" de Jeff Nichols, recompensată de altfel joi cu marele premiu al secţiunii Semaine de la Critique.

Sorrentino a primit marele premiu al juriului ecumenic pentru "This Must Be the Place", film ce îl are în rol principal pe Sean Penn. Juriul ecumenic a mai acordat două menţiuni: pentru "Le Havre" de Aki Kaurismaki şi respectiv "Et maitenant on va ou?"de Nadine Labaki, din secţiunea Un Certain Regard.

Juriul ecumenic a fost format din Daniel Grivel (preşedinte), Gianluca Arnone, Françoise Lods, Martin Bernal Alonso, Mikaël Mogren şi Christiane Hofmann.

Juriul secţiunii Cinefondation şi al competiţiei de scurtmetraj, din care a făcut parte şi regizorul român Corneliu Porumboiu, a anunţat de asemenea sâmbătă cele trei premii Cinefondation, potrivit hollywoodreporter.com

Din cele 16 filme studenţeşti nominalizate în acestă secţiune, premiul I a fost obţinut de pelicula germană "Der Brief/ The Letter", de Doroteya Droumeva, premiul al II-lea de filmul francez "Drari", de Kamal Lazraq, iar premiul al III-lea a revenit filmului sud-corean "Fly By Night", de Son Tae-gyum.

Juriul acestei secţiuni, în care au fost înscrise 1.600 de filme, a fost prezidat de regizorul francez Michel Gondry şi i-a mai avut în componenţă pe actriţa şi producătoarea franceză Julie Gayet, regizoarea şi producătoarea austriacă Jessica Hausner şi regizorul portughez Joao Pedro Rodrigues.

Acelaşi juriu va alege şi scurtmetrajul care va fi premiat cu Palme d'Or, la ceremonia de închidere a celei de-a 64-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, ce va avea loc duminică.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...