13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialRenault ar putea lansa un automobil electric de 8.000 de dolari în...

Renault ar putea lansa un automobil electric de 8.000 de dolari în următorii doi ani

Un model electric low-cost de 8.000 de dolari, produs de Renault-Nissan, ar putea fi disponibil în următorii doi ani, a afirmat marți directorul general al alianței Renault-Nissan, Carlos Ghosn, într-un interviu acordat CNBC, informează Agerpres.

Săptămâna trecută, Ghosn a anunțat că Renault-Nissan intenționează să lanseze un vehicul electric ieftin în China, la un preț de aproximativ 8.000 de dolari după subvenții. Șeful alianței nu a precizat momentul când va fi lansat noul model.

“Cred că obiectivul nostru este să fie pe piață în următorii doi ani”, a declarat Ghosn pentru CNBC, la o conferință desfășurată la Lisabona. 
Modelul electric Leaf produs de Nissan, al cărui preț de pornire este de 29.000 de dolari, este prea scump pentru China și de aceea este necesară o alternativă low-cost, a explicat șeful Renault-Nissan. Acesta a adăugat: “Observăm că ceea ce se vinde într-adevăr pe piața chineză sunt vehiculele electrice low-cost. Încolo se îndreaptă piața”.

Recent, Renault a prezentat la Salonul Auto de la Paris modelul electric Renault Zoe, care va avea o autonomie de 400 de kilometri, la o singură reîncărcare, comparativ cu 240 de kilometri în prezent.

Astfel, Renault Zoe va depăși Model 3 de la Tesla, care va avea o autonomie de 345 de kilometri, pe fondul eforturilor companiilor auto de a îmbunătăți capacitatea vehiculelor electrice și a profita de majorarea cererii pe acest segment.

Noul Renault Zoe va costa 23.600 de euro (26.500 dolari) în Franța, iar de succesul acestui model depind în mare măsură eforturile directorului general Carlos Ghosn de a se axa pe îmbunătățirea performanțelor vehiculelor electrice.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă