22.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialRelatiile romano-ruse, sprijinite si prin intermediul scolilor

Relatiile romano-ruse, sprijinite si prin intermediul scolilor

Ambasadorul Federatiei Ruse in Romania, Alexander Churilin, este de parere ca dezvoltarea colaborarii economice ruso-romane trebuie sprijinita si prin intermediul unitatilor de invatamant. Ambasadorul Federatiei Ruse in Romania a mai spus ca ar fi bine ca un numar mai mare de profesori sa isi completeze studiile de limba rusa la Universitatea "Puskin" din Moscova si ca un  numar mare de scoli sa acorde o mai mare atentie studierii limbii ruse. "Va veni o zi cand schimburile comerciale dintre Rusia si Romania se vor echilibra, ceea ce inseamna ca un mare numar de romani vor fi ocupati in domenii industriale ce vor livra produse pe piata Federatiei. Sunteti convinsi ca acel numar de tineri specialisti romani care cunosc limba rusa poate fi suficient sau va fi suficient pentru a asigura o productie de amploare pentru piata rusa?", a intrebat ambasadorul Federatiei Ruse in Romania.

 

De asemenea, Alexander Churilin si-a exprimat mirarea cu privire la faptul ca investitorii rusi nu isi indreapta atentia si asupra turismului din Romania. "Vizitand diverse judete ale tarii am constatat ca oamenii nostri de afaceri nu acorda atentia cuvenita potentialului turistic al Romaniei. Nu stiu de ce, dar toti s-au concentrat asupra plajelor de pe litoral. Am fost la Piatra Neamt, in Ceahlau, unde exista o baza turistica frumoasa si m-am intrebat de ce nu mai este folosita in momentul de fata", a declarat Alexander Churilin. Ambasadorul Alexander Churilin a efectuat o vizita in judetul Tulcea, urmand sa plece la Sulina unde se va intalni cu autoritatile locale si cu oamenii de afaceri.

"Prietenii din mediul de afaceri din Romania spun ca doresc sa mareasca proiectele investitionale pe piata rusa. Aici, la Tulcea, traiesc lipovenii si cred ca este o sansa pentru ei. Nu imi impun parerea, dar este un aspect al acestei chestiuni si pentru partea romana ar fi o solutie. Iar asta inseamna marirea numarului de ore de predare a limbii ruse in scoli si pregatirea profesorilor", a declarat Alexander Churilin.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă