5.3 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialRegina Marii Britanii si carnatii din Bucovina

Regina Marii Britanii si carnatii din Bucovina

Membrii Casei Regale a Marii Britanii si alte personalitati internationale au pe masa produse traditionale romanesti, 100% naturale, fara conservanti si aditivi alimentari, preparate de un afacerist din comuna Fundu Moldovei, judetul Suceava.

Suceveanul Ion Baciu detine "La Baciu – Produse traditionale din Bucovina" si a intrat in afaceri in urma cu 12 ani, informeaza Monitorul de Suceava, citat de ziare.com.

Preparatele din carne sunt facute dupa niste retete mostenite de bucovinean de la Mos Toader, unchiul lui Ion Taran Baciu, mare mester macelar in Fundu Moldovei.

In prezent afacerea sa a devenit cunoscuta pe plan international su printi si regine au gustat din produsele sale. Si la nivel national este foarte cunoscut. Bucurestenii se inghesuie sa-i cumpere preparatele, expuse intr-un magazin cu produse culinare traditionale.

Expozitiile culinare de la Bucuresti i-au deschis calea spre strainatate si in 2008, impreuna cu familia a fost invitat in Marea Britanie, sa-i invete pe micii producatori britanici sa prepare carnea afumata.

Bunatatile preparate acolo au fost gustate si de membrii Casei Regale, care in continuare se mai bucura inca de produsele traditionale romanesti, preparate de producatorii britanici care au urmat lectiile date de familia Baciu timp de trei saptamani.

Din carnatii cu busuioc, carnatii traditionali si muschiul impanat cu piept de pui preparate de Ion Baciu a gustat si doctorul lui Barack Obama, presedintele SUA, care a venit la Campulung Moldovenesc.

Un alt fan al produselor traditionale preparate de suceavean este comisarul european pe probleme de Justitie, Jacques Barrot.

"Mai intai gustati, dupa aceea cumparati", sunt ingredientele unei afaceri de familie de succes, in care multumirea clientului e mai importanta decat profitul.

Cele mai citite

Ce este și cum arată “lerul” – Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ce este și cum arată "lerul" - Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Naționala României, umilită de echipa Danemarcei cu 39-23, e în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin

Naţionala României a fost umilită de echipa Danemarcei cu scorul de 39-23 (21-10), marţi seara, la Herning (Danemarca), în ultimul său meci din Grupa...

Ambasadorul România în SUA se lăfăie într-un palat din Washington

În timp ce la București se strigă austeritate, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, locuiește în lux și extravaganță. „Pe banii românilor”, strigă...
Ultima oră
Pe aceeași temă