13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăRegina care își serbează de două ori ziua

Regina care își serbează de două ori ziua

Celebrarea reginei a fost mai restrânsă anul acesta, pentru că aniversarea a coincis aproape cu înmormântarea soțului ei, ducele de Edinburgh, decedat la 99 de ani, marcată la Castelul Windsor pe 17 aprilie.

În fiecare vară, în iunie, spațiul din afara Palatului Buckingham, este plin de forfotă pe măsură ce publicul se adună pentru a sorbi din priviri familia regală în timp ce membrii ei vin către mulțime pentru a marca ziua de naștere oficială a Reginei.

Regina Elisabeta nu s-a născut în iunie. Atunci, de ce își serbează ziua vara?

Când este de fapt ziua Reginei?

Regina s-a născut pe 21 aprilie 1926.

Când se serbează „Culoarea Trupelor” în 2021?

Ziua de naștere a reginei este sărbătorită oficial în iunie în fiecare an. Evenimentul, denumit „Culoarea Trupelor” sau „Ziua oficială a paradei în cinstea Reginei”, este o serbare dinamică și urma să aibă loc pe 12 iunie anul acesta.

Cu toate acestea, Palatul Buckingham a anunțat că evenimentul, la care au participat anterior mii de oameni dornici să O ureze pe Regină, străbătând străzile din centrul Londrei, va fi anulat pentru al doilea an consecutiv, din cauza pandemiei Covid-19.

În schimb, e posibil să aibă loc o „paradă alternativă” în perimetrul Castelului Windsor.

Vara trecută, un eveniment numit „mini Trooping” a fost organizat la Windsor, unde Regina și Ducele de Edinburgh s-au stabilit, din martie anul trecut, înainte de prima carantină.

Cum și-a serbat Regina ziua de naștere pe 21 aprilie?

Regina își serbează, de obicei, adevărata ei zi de naștere în privat cu familia. În timp ce fanfara poate fi auzită la ziua ei oficială, în vară, totuși, în fiecare an, pe 21 aprilie, se trag câteva salve de tun, în Londra, pe la prânz.

Ziua oficială este Trooping the Color, în iunie, în fiecare an

Anul trecut, pentru prima dată de când domnește, ziua de naștere a reginei a trecut fără salvele obișnuite de armă, respectând dorința ei de a nu se „marca special”, în timp ce pandemia de coronavirus persistă.

Anul acesta, ziua de naștere a Reginei va trece fără vreo salvă de armă, pentru a doua oară, în timp ce continuă doliul pentru pierderea soțului ei, Ducele de Edinburgh.

Majestatea Sa va continua să fie în doliu până vineri, 23 aprilie, și, ca atare, este de înțeles reticența celebrării din acest an.

Se știe că a fost un prânz liniștit cu membrii apropiați ai familiei la Castelul Windsor, ale cărui detalii vor rămâne private. Harry nu a participat la serbarea bunicii, întorcându-se la soția însărcinată în SUA.

Ce înseamnă serbarea „Trooping the Color”?

Gărzile de corp personale ale Reginei sunt unul dintre cele mai vechi regimente ale armatei britanice. Acestea au fost un element constant al monarhiei de la sfârșitul războiului civil englez în 1660.

„Culorile” erau de fapt steagurile regimentelor armatei britanice, afișând aceeași culoare și semnele diferitelor unități. Au fost concepute pentru a ajuta soldații să-și identifice rapid unitatea pe câmpul de luptă.

Pentru ca trupele să fie familiarizate culorilor regimentului lor, a fost necesar să le afișeze în mod regulat. Astfel, tinerii ofițeri aveau să meargă printre rândurile trupelor care țineau aceste „Culori” sus pentru a fi vizibile.

De aici provine cuvântul „trupă”. Culoarea trupelor se referă la codarea istorică a culorilor regimentelor britanice purtate pe uniformele lor și reprezentate în steagul fiecărui regiment.

De ce are Regina două zile de naștere?

Deși parada „Trooping the Color” a avut loc pentru prima dată în scopuri militare, sub regele Carol al II-lea, în anii 1600, aceasta a devenit parte oficială a calendarului britanic de abia un secol mai târziu.

Este o tradiție care a fost începută de Regele George al II-lea în 1748 și este cauzată de problema eternă a climei britanice.

George s-a născut în noiembrie și, pentru că vremea era prea rece în acea perioadă a anului pentru o paradă, a decis să îmbine defilarea militară cu aniversarea.

 O tradiție care a continuat până în prezent și care oferă tuturor suveranilor britanici posibilitatea de a avea o zi de naștere „oficială”.

Ce se întâmplă de fapt la „Trooping Color”?

Coloratul spectacol cuprinde 1.400 de ofițeri și soldați de paradă, 200 de cai și 400 de muzicieni din 10 trupe. Regina participă mereu și este salutată. Odată ce soldații au trecut pe lângă Regină, ea se întoarce la Palatul Buckingham pentru un al doilea salut. Acolo, i se alătură membrii familiei regale de pe balconul palatului. 41 de salve de tun sunt trase în Green Park.
Anul acesta, din cauza pandemiei, nu vor avea loc astfel de manifesări.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă