32.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialRegimul sirian a utilizat aproape sigur arme chimice, afirmă un oficial american

Regimul sirian a utilizat aproape sigur arme chimice, afirmă un oficial american

Statele Unite consideră că accesul pe care regimul de la Damasc îl promite anchetatorilor ONU nu este credibil, apreciind că este aproape sigur că armata siriană a utilizat arme chimice la Damasc, transmite Mediafax.

„Accesul ONU propus de Damasc nu este credibil”, a declarat un oficial american citat de AFP.

Regimul Bashar Al-Assad a autorizat o anchetă a unei echipe a Naţiunilor Unite în zona de la periferia Damascului unde există suspiciuni că a avut loc un atac cu arme chimice. „Astăzi, la Damasc, a fost încheiat un acord între Guvernul sirian şi Naţiunile Unite, în timpul vizitei Înaltului reprezentant ONU pentru Dezarmare, Angela Kane; acordul va permite echipei de experţi a ONU, condusă de profesorul Aake Sellström, să investigheze acuzaţiile privind utilizarea armelor chimice în provincia Damasc Acordul intră în vigoare imediat”, a comunicat Ministerul sirian de Externe.

Citeşte şi Avertisment dur al SUA şi Marii Britanii pentru Siria. Utilizarea de arme chimice împotriva propriului popor de către regimul Al-Assad poate duce la intervenţia militară a coaliţiei internaţionale

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă