29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialRegele Mihai I a primit titlul academic de Doctor Honoris Causa al...

Regele Mihai I a primit titlul academic de Doctor Honoris Causa al USAMV. Vezi MESAJUL său!

 Regele Mihai I a fost investit joi cu titlul academic de Doctor Honoris Causa, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Universitatea de Ştiinte Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti. Regele Mihai a fost reprezentat de Principesa Moştenitoare, care a citit mesajul său, potrivit Realitatea.net.

Citiţi mai jos mesajul Regelui Mihai:

„Doamnelor si domnilor,

Am primit cu bucurie vestea ca Senatul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti a luat hotararea sa-mi acorde titlul de Doctor Honoris Causa, la aniversarea celor 160 de ani de invatamant agronomic romanesc.

Va multumesc pentru onoarea pe care mi-o faceti si pentru invitatia adresata mie si Familiei mele la ceremonie.
Eu nu privesc acest gest ca pe o recompensa personala ci mai degraba ca pe un omagiu adus generatiilor care au suferit pentru a vedea Romania democratica, prospera si libera. Tinerii care se afla astazi in fata noastra se vor bucura de roadele acestor binecuvantari in deceniile care vor urma.

Universitatea voastra a traversat un secol si sase decenii in traditie si modernitate si s-a bucurat de sustinerea si randuiala Noastra inca de la inceputurile ei. La numai doi ani dupa stabilirea unei Dinastii vrednice pe tronul tarii prin votul unanim al natiunii romane, in anul 1868 luna august, Carol I punea piatra de temelie a asezamantului Scolii romanesti de Agricultura de la Herastrau, cu nadejdea ca ea va dainui si va aduce invatatura multor generatii de romani.

Astazi, ma adresez voua si in numele predecesorului meu, cu vie multumire pentru tot ce s-a infaptuit in aceasta universitate si cu convingerea ca studentii dumneavoastra vor duce mai departe tara aceasta prospera si fericita.

Asa sa ne ajute Dumnezeu !

Mihai R”

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă