31.9 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSpecial"Regele Bursei" si-a premiat castigatorii

„Regele Bursei” si-a premiat castigatorii

Un cec de 50.000 de euro si trei masini Mazda si-au gasit ieri castigatorii. Vineri, 4 iulie, a avut loc la sediul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) festivitatea de premiere a castigatorilor concursului "Regele Bursei", initiat de "Romania libera" si site-ul "Romania financiara". Cu aceasta ocazie, deschiderea sedintei de tranzactionare la BVB a fost oficiata de catre Alexander Adamescu, actionar "Romania libera", alaturi de Dan Cristian Turturica, redactor-sef la "Romania libera", si Stere Farmache, presedintele-director general al Bursei de Valori Bucuresti.

Ziua de 13, norocoasa pentru premianti
Dan Cristian Turturica a inmanat cheile celor trei masini Mazda 3 si Marele Premiu la "Regele Bursei", constand intr-un cec in valoare de 50.000 de euro, si a amintit ca "ziua de 13 iunie (ultima zi a concursului – n.r.) a fost o zi norocoasa pentru castigatori".
Primul autoturism Mazda a fost castigat de Constantin Zotica, alias zotis2, ocupantul locului al doilea in prima sesiune a concursului.
Cel de-al doilea autoturism Mazda a fost obtinut de Elvis Daniel Floroiu, alias gelula, castigatorul celei de-a doua sesiuni.
Ultima Mazda va ajunge la Bogdan Catalin Andrus, alias andrus, care a ocupat cea de-a doua pozitie in cadrul sesiunii a treia a "Regelui Bursei". Marele Premiu, in valoare de 50.000 de euro, a fost castigat de Danut Costel Zotica, alias zotis1, care a castigat doua din cele trei sesiuni ale jocului si s-a clasat pe locul al doilea in sesiunea a doua. Acesta, profund emotionat, a declarat ca pentru el "concursul a fost ca un maraton", multumind "Romaniei libere" ca a lansat un concurs care "nu se bazeaza pe noroc".

"Nu oricine are stomac sa fie un bun investitor la bursa"
La randul sau, Alexander Adamescu a aratat ca in Romania piata bursiera incepe sa reflecte tot mai mult realitatea economica. "Noi, cei de la «Romania libera», am lansat concursul «Regele Bursei» constienti ca nu oricine are, cum se spune, stomac sa fie un bun investitor la bursa. Este nevoie de cunostinte si de intelegere, pentru ca un plasament la bursa implica un risc mult mai ridicat fata de orice alta investitie. Concursul initiat de «Romania libera» si de site-ul «Romania financiara» si-a propus sa vina in ajutorul celor care doreau sa investeasca la bursa, dar nu aveau curajul, experienta sau, pur si simplu, nu detineau posibilitatile financiare. «Regele Bursei» a aratat jucatorilor ce inseamna riscurile reale ale unei asemenea investitii, cum poti castiga daca te informezi temeinic despre companiile listate, ce factori influenteaza cotatiile si ce influente pot avea asupra actiunilor evolutiile burselor internationale", a punctat Alexander Adamescu.
Pe de alta parte, presedintele BVB, Stere Farmache, a laudat initiativa "Romaniei libere". "Concursul «Regele Bursei» mi se pare un concurs foarte potrivit si atractiv pentru tineri, ce aduce persoane doritoare sa utilizeze acest vehicul de investitii care este bursa. BVB multumeste organizatorilor concursului pentru ca acesta reprezinta un sprijin, o mana de ajutor data pietei de capital, si sper ca astfel de programe vor continua atat in beneficiul publicului, cat si al pietei de capital", a spus Stere Farmache.

Perioada scursa din acest an a fost una dificila pentru pietele de capital in intreaga lume. In ciuda climatului ostil, concursul "Regele Bursei" a atras foarte multi jucatori dornici sa se initieze in tainele investitiei la bursa.
"«Regele Bursei» a fost cel mai lung joc bursier organizat de un cotidian roman. «Romania libera» si site-ul «Romania financiara» au inceput sa publice primele date din 22 octombrie 2007 si au anuntat castigatorii in 13 iunie 2008, punand in joc cele mai mari premii la un astfel de concurs. «Romania libera» si «Romania financiara» au organizat un joc virtual, dar premiile au fost cat se poate de reale. Adevaratii castigatori raman insa toti cei care au luat parte la acest concurs si care au avut posibilitatea sa se familiarizeze cu sistemul bursier. Organizatorii le-au dat ocazia sa isi testeze apetitul pentru risc, sa ia decizii rapide si sa constate in acelasi timp efectul lor. Suntem convinsi ca experienta acumulata in timpul concursului le va fi de ajutor in viitor cand vor incepe sa tranzactioneze la bursa reala.

Poate peste ani, atunci cand unul dintre participantii la «Regele Bursei», devenit intre timp milionar la bursa, va povesti despre inceputurile sale, isi va aminti poate si ca totul a pornit printr-un concurs la «Romania libera». Pentru ziarul nostru ar fi suprema recunoastere ca a avut o contributie la constructia unei economii moderne in Romania", considera Alexander Adamescu.

Ce a insemnat concursul "Regele Bursei"
Concursul a avut trei sesiuni, iar la inceputul fiecareia jucatorii au primit o suma virtuala de 100.000 lei pe care i-au multiplicat cumparand si vanzand actiuni la bursa. Prima sesiune s-a desfasurat intre 22.10 2007-21.12.2007, castigator al ei a fost Danut Costel Zotica, urmat de Constantin Zotica. Cea de-a doua sesiune s-a desfasurat intre 14.01.2008-14.03.2008, invingatorul a fost Elvis Daniel Floroiu, urmat de Danut Costel Zotica. Ultima sesiune a avut loc intre 31.03.2008-13.06.2008, iar castigator a fost din nou Danut Costel Zotica, urmat de Bogdan Catalin Andrus.
De asemenea, statisticile referitoare la jocul "Regele Bursei" sunt relevante. Nu mai putin de 2.150 de jucatori inscrisi, 32.000 de tranzactii efectuate in cele aproximativ opt luni ale concursului, 50 actiuni listate la BVB tranzactionate in sistemul jocului.

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescuhttp://razvan-voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă