5.3 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialRechizitoriu: Dana Nastase lua deciziile privind materialele de campanie ale sotului

Rechizitoriu: Dana Nastase lua deciziile privind materialele de campanie ale sotului

Dana Nastase s-a ocupat personal de materialele de campanie ale sotului sau, Adrian Nastase, candidat in 2004 la alegerile prezidentiale, se arata in rechizitoriul dosarului "Trofeul calitatii in constructii", trimis de procurorii DNA instantei supreme.

Instanta suprema va incepe, in 26 februarie, judecarea procesului liderului PSD Adrian Nastase, acuzat de procurori de fapte de coruptie, alaturi de alte cinci persoane, in legatura cu "strangerea mascata de fonduri" pentru campania electorala prezidentiala din 2004 a politicianului, anunta Mediafax.

In rechizitoriul dat publicitatii joi se arata ca Adrian Nastase si sotia acestuia s-au ocupat de realizarea si distribuirea materialelor de campanie, nu membrii staff-ului de campanie, uneori Dana Nastase avand si rol decizional cu privire la materialele electorale privindu-l pe demnitar.

"Probele administrate in cauza confirma faptul ca, in realitate, nu membrii staff-ului de campanie al lui Adrian Nastase s-au ocupat de realizarea si distribuirea materialelor electorale si nici organizatiile locale, municipale sau judetene ale Partidului Social Democrat, ci chiar Adrian Nastase si sotia acestuia Dana Nastase", se arata in documentul citat.

Procurorii anticoruptie mentioneaza ca Rovana Plumb, mandatarul financiar al campaniei prezidentiale, Octavian Stireanu, seful staff-ului de companie, Aristide Roibu, trezorierul Partidului Social Democrat, Mihaela Nicola, consultant din partea societatii Ogilvy Mather Adevertising, Mihaela Popescu Nistorescu, consilier personal a lui Nastase si Miron Mitrea, vicepresedinte al Partidului Social Democrat in acea perioada, au confirmat, prin declaratiile date anchetatorilor, ca nu s-au ocupat de achizitionarea materialelor electorale, toate deciziile in acest sens fiind luate de Nastase sau dupa consultarea cu acesta, ori de sotia sa, Dana Nastase.

In 20 ianuarie, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) l-au trimis in judecata pe Adrian Nastase, in dosarul "Trofeul calitatii in constructii", fiind acuzat de folosirea influentei sau autoritatii functiei de presedinte al unui partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase.

Cele mai citite

Atacurile asupra trupelor americane din Irak și Siria s-au oprit de la armistițiul Israel Hamas

Atacurile altădată aproape zilnice asupra trupelor americane staţionate în Irak şi Siria au încetat de când armistiţiul dintre Israel şi Hamas a intrat în...

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, la Avdiivka

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, anunță ucrainenii. Aceștia spun că rușii încearcă să ocupe orașul Avdiivka și avansează din toate părțile, a...

Mihaiela Iorga-Moraru și Ionuț Ardeleanu, noii șefi cheie de la DNA

Anunțul de azi al Ministerului Justiției privind numirea noilor șefi ai secțiilor cheie din DNA, DIICOT și Parchetul General, a evidențiat ocuparea unor...
Ultima oră
Pe aceeași temă