17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialRazboi de strada pentru o palma de pamant

Razboi de strada pentru o palma de pamant

» Scandal de strada in orasul hunedorean Petrila. O evacuare care, in mod normal, nu ar fi trebuit sa dea batai de cap s-a transformat intr-o lupta incrancenata pentru un petec de teren. Doua familii si-l disputa, dar numai una are acte pe el, chiar daca oponentii l-au lucrat ani de zile.

Un teren de pe strada Tineretului din Petrila, care a fost atribuit in baza Legii 15/ 2003, referitoare la sprijinul acordat pentru tineri pentru construirea unei case, a starnit un adevarat razboi de strada. Doua familii, Jacota si Bulearca, isi disputa bucata de pamant de 400 mp, dar numai una a primit repartitie pe acea parcela de la Consiliul Local Petrila. Punerea in posesie s-a facut in luna martie, dar cei care l-au avut in arenda ani de zile, ca teren agricol, nu au vrut in ruptul capului sa il evacueze. Evacuarea s-a lasat cu racnete, acuze grave si amenintari cu moartea.
"A zis ca intra in puscarie si aicea nu ne lasa, ne omoara. Ne ameninta de fata cu domnii politai, cu organele. De asta s-a ajuns la scandalul acesta. (…) Avem actele semnate si din martie le-am tot explicat sa elibereze terenul si au refuzat", a declarat Viorel Jacota, tatal proprietarului terenului.

Nici macar interventia politiei nu a linistit apele, din contra, mai mult le-a tulburat, chiar daca oamenii legii incercau sa-si pastreze calmul si sa-i determine pe cei care ocupau terenul ilegal sa-l elibereze. Politistii au fost acuzati de mama celei care ar fi trebuit sa primeasca teren ca au vrut sa o incatuseze, iar capul familiei sustine ca a fost agresat.

Edilii din Petrila cunosc situatia si spun ca problema s-ar putea rezolva daca toata lumea ar avea rabdare, pentru ca terenuri pentru tineri mai sunt disponibile. Ei spun ca este terenul statului si nu a apartinut nimanui altcuiva. "A fost terenul respectiv parcelat de un topograf autorizat, sunt in zona respectiva cinci sau sase parcele. Intr-adevar, terenul respectiv a fost dat sub forma de teren agricol, inchiriat anual la mai multe familii. O parte doar din terenul care face obiectul acestui litigiu a fost folosit ca teren inchiriat de familia Bulearca. si-au si dumnealor dosar pentru aprobarea parcelei. Familiei Jacota i-a fost aprobata in CL aceasta parcela si urmeaza ca in alta sedinta sa i se aprobe si domnisoarei Sperius", a precizat Ilie Paducel, primarul din Petrila.

Razboiul dintre cele doua familii dureaza de cateva luni de zile, iar evacuarea de ieri nu ii va pune capat. Familia Bulearca spune ca este dreptul ei sa primeasca parcela respectiva, mai ales ca a depus cerere anterior celor care au primit terenul. Cei din familia Jacota au acte, asa ca, si dreptul legal de a-l detine.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă