17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialRau-platnicii vor fi dati in judecata pentru recuperarea restantelor

Rau-platnicii vor fi dati in judecata pentru recuperarea restantelor

Astazi este ultima zi in care asociatiile de proprietari sau locatari cu restante mai vechi de trei luni se pot prezenta la RADET pentru a cere reesalonarea datoriilor sau preluarea creantelor de la locatarii rau-platnici. „Pana in prezent au venit la noi 69 de asociatii si mai asteptam si maine (n.r. – astazi) inca cinci-sapte, pana la ora 15. Procedurile le vom demara cu primii care au transmis creantele. Exista o cazuistica diversa, situatia nici unei asociatii nu este identica cu a alteia. Vom analiza fiecare caz in parte”, a declarat Virgil Ramba, directorul general al RADET. Acesta a precizat ca va incerca sa gaseasca o solutie pentru locatarii nevoiasi, care nu isi permit sa plateasca intretinerea. Este posibil ca acestia sa beneficieze de ajutoare banesti din partea primariilor de sector. „Nu ma pot angaja sa preiau creante si apoi sa pierd procesele”, a afirmat Ramba, referindu-se la persoanele sarace care nu au fonduri pentru a se intretine. RADET a anuntat ca ii va da in judecata pe rau-platnici cu ajutorul unor firme specializate de avocatura si va cere executarea silita pentru recuperarea banilor.
Luni, 9 ianuarie, vor fi chemati la sediul RADET reprezentantii asociatiilor cu datorii care nu s-au prezentat pana astazi pentru a-si clarifica situatia. Reprezentantii RADET se vor deplasa la fata locului pentru a analiza situatia rau-platnicilor.
Aproape jumatate dintre asociatiile de locatari au datorii la RADET, dar numai cateva sute au restante mai vechi de trei luni. Valoarea datoriilor se ridica la 800 de miliarde de lei vechi. RADET a incercat sa recupereze in forta datoriile in luna noiembrie 2005 cand a inchis caldura si apa calda la mai multe asociatii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă