2.1 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialRata somajului a urcat in Bucuresti la 1,83% in iunie

Rata somajului a urcat in Bucuresti la 1,83% in iunie

Rata somajului din Capitala a urcat usor la 1,83% la sfarsitul lunii iunie, iar numarul total al somerilor inregistrati in evidentele Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM) Bucuresti a ajuns la 19.733, a anuntat, joi, institutia, citata de Newsin.

Femeile reprezinta mai mult de jumatate (54,2%) din totalul somerilor bucuresteni, ele fiind majoritare (53,7%) si in randul persoanelor indemnizate in baza Legii 76/2002 referitoare la sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.

Numarul somerilor neindemnizati este de 7.907 de persoane, se mai arata in comunicatul AMOFM.

In primele sase luni ale acestui an au fost incadrati in munca 7.830 de someri din Bucuresti, iar numarul somerilor care au absolvit cursuri de calificare sau recalificare organizate de AMOFM Bucuresti a stagnat la 143 de persoane, cat fusesera la finalul lunii martie.

In iunie au fost inregistrate 48 de solicitari de adeverinte privind venitul minim garantat, a mai anuntat Agentia.

AMOFM a precizat ca, de la inceputul anului, au fost incadrati in munca 41 de absolventi, insa niciunul prin subventie.

"Populatia activa civila a fost de 1.080.600 de persoane", potrivit AMOFM.

In perioada 8-15 iunie, firmele din Bucuresti ofera 1.097 de slujbe, in scadere cu circa 300 fata de saptamana anterioara, cele mai multe posturi vacante (464) fiind pentru muncitori calificati.

La nivel national, rata somajului a urcat in iunie la 6%, de la 5,8% in mai, iar numarul de someri a crescut cu 22.127, pana la 548.930, nivel maxim al ultimilor trei ani si patru luni.

Cele mai citite

România a urcat în clasamentul FIFA. Ce loc ocupă acum tricolorii

Naţionala României a urcat cinci locuri faţă de luna trecută şi ocupă poziţia a 43-a în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) publicat joi. Tricolorii...

Dezastru previzibil al turcilor de la Alsim Alarko pe Centura Capitalei

CNAIR ezită să avanseze un nou termen de finalizare a celor două loturi de pe A0 pe care Alsim Alarko le lucrează, pentru...

Cum va fi vremea de 1 decembrie

Meteorologii nu vin cu vești bune pentru 1 decembrie. În mare parte din țară vor fi precipitații abundente, ceea ce înseamnă lapoviță și ninsoare....
Ultima oră
Pe aceeași temă