-0.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSpecialRaport: Monica Iacob Ridzi a folosit bani publici in interesul firmelor Artisan...

Raport: Monica Iacob Ridzi a folosit bani publici in interesul firmelor Artisan si Mark

Raportul intocmit de Comisia de ancheta constata ca, in cazul ministrului Ridzi, se intrunesc elementele constitutive ale infractiunilor de delapidare si abuz inserviciu, si ca ministrul a traficat bani din bugetul MTS in interesul firmelor Artisan si Mark si propune Camerei inceperea urmaririi.

Presedintele Comisiei de ancheta, Alina Gorghiu, a declarat la incheierea lucrarilor forului, ca in raport se propune plenului Camerei Deputatilor sa ceara inceperea urmaririi penale impotriva ministrului Monica Iacob Ridzi, iar premierului Emil Boc sa propuna la randul sau presedintelui revocarea din functie a acesteia, considerand ca aceasta a incalcat principiile de austeritate ale Guvernului.

Raportul mai propune Camerei Deputatilor sesizarea Consiliului Concurentei cu privire la incalcarea de catre firmele cu care Ministerul Tineretului a incheiat contracte, Artisan si Mark, a Legii 21/2006 dar si solicitarea unei anchete a Garzii Financiare.
In plus, Comisia propune Camerei sesizarea premierului privind incompetenta reprezentantilor ANRMAP, care "prin raportul de control desfasurat la MTS au girat o procedura de achizitie publica ilegala", a mai spus Gorghiu.

Potrivit lui Goghiu, se constata ca faptele ministrului Ridzi  intra sub incidenta prevederilor articolelor 215, punctul 1 din Cod penal, privind delapidarea si aritcolului 248 privind abuzul in serviciu contra intereselor publice. "Ministrul Tineretului a traficat bani din bugetul MTS, pe care ii gestiona, pentru interesele Artisan si Mark, favorizate la incheierea contractelor. Sumele alocate catre Artisan si Mark au depasit cu mult valorile obisnuite pentru astfel de contracte", a citit presedintele Comisiei din raport.

"Ministrul Ridzi si-a indeplinit defectuos atributiile de serviciu folosind bani pe care ii gestiona fara responsabilitate, incheiand contracte cu firme care nici nu aveau experienta in domeniu", a mai spus Gorghiu.

"Din analiza notei de fundamentare rezulta ca sumele estimative alocate de MTS pentru evenimente nu sunt justificate prin realizarea unor analize de piata anterioare (…). Ministrul a aprobat alocarea unor sume de la buget fara responsabilitate", a mai spus Gorghiu.

Cele mai citite

Abatoarele din Germania caută cu disperare muncitori români de sărbători. Cât este leafa

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, când toată lumea se așteaptă la vânzări generoase, este nevoie și de mai multă forță de muncă,...

Cât te costă să faci Revelionul cu Bădălău

Monato, salonul de evenimente deținut de fiica baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, se pregătește să ofere o experiență de Revelion cu adevărat...

Când vor circula trenurile din România cu 160 km/h?

Viteza medie cu care un tren de călători circulă la ora actuală în România este de 44 km/h. Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean a...
Ultima oră
Pe aceeași temă