Ca urmare a cererii lui Andrei Iucinu, Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova a aprobat cererea de deshumare a lui Dumitru Tinu, insa specialistii considera acest demers inutil.
Cadavrul fostului director al ziarului "Adevarul" va fi des-humat la cererea fiului sau, Andrei Iucinu, pentru a furniza probe suplimentare in cadrul cercetarilor penale legate de supozitia ca moartea jurnalistului nu ar fi survenit in urma accidentului de masina. Desi respinsa initial de procurorul de caz, solicitarea lui Iucinu a fost ulterior admisa de prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, Liviu Tudose. Astfel, ramasitele pamantesti ale lui Dumitru Tinu vor fi deshumate de o echipa de specialisti, intre 10 si 15 noiembrie.
Prin solicitarea sa, Andrei Iucinu a sustinut ca respingerea exhumarii nu este legala, intrucat aceasta actiune ar putea servi stabilirii cu precizie a cauzelor mortii lui Dumitru Tinu. De altfel, el si-a motivat demersul, intr-un interviu acordat la Realitatea TV, spunand: "Din punctul meu de vedere, tatal meu a fost ucis. Am un cerc restrans de persoane vizate ca ar fi putut face acest gest odios". Specialistii in medicina legala ne-au explicat, insa, ca dupa patru ani de la deces nu se mai pot vedea decat eventualele fracturi care nu au fost depistate la prima necropsie. Vasile Astarastoaie, medic primar legist la Institutul de Medicina Legala din Iasi, ne-a spus: "Pentru eventuale leziuni ale partilor moi nu se mai poate face nimic, chiar daca a fost bine imbalsamat. Daca a fost otravit, nu se mai poate depista nimic si chiar daca sunt unele toxice care se depun pe oase, detectarea lor ar fi destul de dificila."
Cristian Tudor Popescu, fost director al ziarului "Adevarul", ne-a declarat ca "uman, este un moment destul de greu de suportat sa fie scoase ramasitele pamantesti ale lui Dumitru Tinu".
Avand in vedere ca decizia pe care a dat-o Tribunalul Bucuresti in cazul paternitatii lui Dumitru Tinu in cazul Iucinu a fost atacata cu recurs de sora lui Dumitru Tinu. Doctorul Vasile Astarastoaie ne-a explicat ca acest lucru este posibil chiar si dupa ce a trecut un timp indelungat de la moarte: "Se pot face recoltari pentru ADN. In rest, una e sa faci analize de sange imediat dupa deces si alta e sa le faci la patru ani de la deces".