14.6 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăSpecialRaliul Deltei: probe speciale noi şi supraveghere FIA

Raliul Deltei: probe speciale noi şi supraveghere FIA

Pregătirile pentru cea de-a XV-a ediţie a Danube Delta Rally®, care are loc anul aces ta între 29 şi 31 mai, au intrat în linie dreaptă. Etapă-cadidat la FIA European Rally Trophy, Danube Delta Rally® are loc sub supravegherea oficialilor Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), care vor fi prezenţi la Tulcea pentru validarea candidaturii pentru 2015. În acest sens, traseul a fost modificat şi extins cu două noi Probe Speciale: Ciucurova-Fântâna Mare şi Slava Rusa-Babadag. Raliul Deltei cuprinde astfel 14 Probe Speciale, des făş urate

pe aproximativ 160 de kilometri, echivalentul a aproximativ 30% din lungimea traseului.

Conceput ca un raliu de macadam, Danube Delta Rally® 2014 păstrează structura din ediţiile anterioare. Din cele 14 Probe Speciale, 7 sunt distincte – Teliţa, Cocoşu, Ciucurova, Slava Rusă, Babadag, Eoliene, Tulcea – desfăuşurate în zona centrală a judeţului. Raliul include şi două Probe Super Speciale, care au loc în centrul municipiului Tulcea. Şi anul acesta Parcul de Service şi Parcul Închis vor fi amplasate în zona Falezei Tulcea, punct de atracţie pentru turişti şi participanţii internaţionali aşteptaţi la eveniment.

“Continuăm proiectul început anul trecut cu sprijinul autorităţilor locale şi ne propunem să aducem Danube Delta Rally® printre competiţiile europene cu tradiţie. Un prim pas în direcţia aceasta este candidatura la FIA European Rally Trophy, pentru care am început deja să ne pregătim: vom avea mai mulţi sportivi la start – estimăm 60 de echipaje înscrise, mai multe echipaje străine – am primit semnale de interes din 5 ţări – şi mai mulţi kilometri de probe speciale. Totodată, va fi important să îi avem pe tulceni în public, pentru că acest sport funcţionează şi cu ajutorul spectatorilor probelor”, precizează Mihai Tănase, organizatorul Danube Delta Rally®.

Primele recunoaşteri pe traseul Danube Delta Rally® vor avea loc între 27 şi 29 mai, iar antrenamentele oficiale sunt programate în după-amiaza zilei de 29 mai, urmate de starul festiv din Piaţa Civică. Concursul se va derula în 30 şi 31 mai, iar oficialii FIA care vor evalua evenimentul pentru candidatura la European Rally Trophy vor urmări în mod special condiţiile de siguranţă în desfăşurarea raliului, numărul de spectatorilor din timpul probelor de concurs, cursivitatea programului compeţtiei şi aspectele tehnice ale raliului.

 

SURPRIZE

Concerte şi petreceri

 

Danube Delta Rally® a fost reluat în 2013, după o pauză de 20 de ani şi s-a aflat încă de la început pe prima poziţie în etapele Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop. Scopul său este valorizarea potenţialului turistic a Deltei Dunării. Totodată, raliul se anunţă plin de surprize pentru participanţi şi spectatori, care vor descoperi atmosfera Danube Delta Rally® în cadrul unor evenimente speciale – petreceri, concerte, excursii şi degustări culinare.

 

 

Cele mai citite

Exit Poll: Extrema dreaptă din Italia, condusă de Meloni, câștigă alegerile

O alianță de dreapta condusă de partidul “Frații Italiei”, la cârma căruia se află Giorgia Meloni, a obținut o majoritate clară în viitorul parlament,...
Ultima oră
Pe aceeași temă