21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialRadu Stroe va candida in colegiul lui Bogdan Olteanu

Radu Stroe va candida in colegiul lui Bogdan Olteanu

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat luni, la finalul sedintei BPC, ca secretarul general al partidului, Radu Stroe, este propunerea organizatiei sector 1 a PNL pentru a candida pe locul ramas vacant in colegiul atribuit in 2008 lui Bogdan Olteanu, informeaza Newsin.

"O sa o validam in Biroul Politic Central (candidatura lui Radu Stroe – n.r.), este propunerea Organizatiei sectorului 1 si probabil asta va fi validata si in Birou, n-am validat-o deocamdata", a afirmat Antonescu.

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a informat recent ca, pentru desfasurarea alegerilor partiale parlamentare din 17 ianuarie 2010, se vor putea depune candidaturi pana cel mai tarziu la data de 28 decembrie si un depozit de cinci salarii brute pe tara.

Potrivit Legii nr. 35/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, la alegerile partiale vor putea participa numai candidati ai partidele politice si organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care la alegerile generale, din 2008, au indeplinit pragul electoral prevazut de lege, individual sau intr-o alianta politica ori electorala.

Autoritatea Electorala Permanenta anunta ca fiecare candidat trebuie sa depuna in contul AEP 5 salarii brute pe tara. Valoarea salariului minim brut pe tara este cea in vigoare la data de 1 ianuarie a anului 2009.

Alegerile anticipate in colegiul uninominal 1 din sectorul I al Capitalei se organizeaza dupa ce liberalul Bogdan Olteanu a demisionat din Parlament.

Campania electorala va incepe in 2 ianuarie si se va incheia in 16 ianuarie, la ora 7:00. Pentru alegerile partiale, campania electorala dureaza 15 zile.

Bogdan Olteanu a candidat la alegerile parlamentare din 2008. Desi s-a clasat pe locul al treilea, cu 26,6% dintre voturi, Olteanu a intrat in Parlament in urma redistriburii. Pe primul loc s-a clasat Gheorghe Grozea (PDL), care a obtinut 33,97%, iar pe locul al doilea – Mihaela Anton (PSDsPC) cu 29,42%.

Olteanu si-a dat demisia in octombrie din Parlament dupa ce a fost desemnat membru in CA al BNR. Legea privind Statutul BNR prevede ca membrii Consiliului de administratie al Bancii Nationale a Romaniei nu pot fi deputati ori senatori, membri ai unui partid politic si nu pot face parte din autoritatea judecatoreasca sau din administratia publica.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă