1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialPutin şi Lukaşenko au jucat hochei la Soci

Putin şi Lukaşenko au jucat hochei la Soci

Vladimir Putin şi omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko au jucat sâmbătă împreună împotriva unor vedete ale hocheiului, într-un meci amical, la Soci, unde preşedintele rus a efectuat o vizită pentru a inspecta stadiul lucrărilor cu mai puţin de o lună înaintea Jocurilor Olimpice.

Cei doi preşedinţi au jucat în aceeaşi echipă, cu tricouri de culoarea roşie, pe stadionul olimpic Balşoi. Şeful statului belarus a purtat tricoul cu numărul 1, iar Putin tricoul cu numărul 11, potrivit unor imagini difuzate de postul public rus de televiziune.

Ei au jucat împotriva unor foşti campioni ai lumii la hochei, ca Aleksandr Moghilnî şi Aleksandr Iakuşev, care purtau tricouri albe.

Din echipa celor doi preşedinţi, care a câştigat meciul, au mai făcut parte fostul campion la hochei Pavel Bure, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Nagano (1998), dar şi ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus a declarat pentru agenţia oficială Itar-Tass că preşedintele rus l-a invitat personal pe omologul său belarus să participe la meci.

“Ştiind că era prevăzut un meci cu staruri ale hocheiului şi cunoscând pasiunea lui Aleksandr Lukaşenko pentru acest sport, Putin l-a invitat la Soci”, a declarat Dmitri Peskov.

Înainte de meci, Lukeşenko i-a oferit lui Putin o cască de hochei. Preşedintele belarus era însoţit, la momentul respectiv, de Nikolai, fiul său.

Aflat în vizită la Soci, care va găzdui Jocurile Olimpice (JO) de Iarnă în perioada 7-23 februarie, preşedintele rus a asistat anterior, sâmbătă, la o repetiţie a ceremoniei de deschidere a Jocurilor, ale cărei detalii sunt ţinute strict secrete.

El a schiat, vineri, împreună cu premierul Dmitri Medvedev, în apropiere de staţiunea pentru sporturi de iarnă Krasnaia Poliana transmite Mediafax

Cele mai citite

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri, a declarat ministrul de interne James Cleverly, după ce guvernul a publicat un proiect de...

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...

SUA acuză patru soldați ruși de crime de război împotriva unui cetățean american

Statele Unite(SUA) au acuzat patru soldați ruși de crime de război săvârșite împotriva unui cetățean american în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, a anunțat...
Ultima oră
Pe aceeași temă