3.9 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialPutin promite creşterea salariilor, pensiilor şi ajutoarelor sociale şi scăderea preţurilor

Putin promite creşterea salariilor, pensiilor şi ajutoarelor sociale şi scăderea preţurilor

Premierul rus, Vladimir Putin, aflat în campanie pentru prezidenţialele din 4 martie, a promis, într-un articol publicat luni, că va mări considerabil salariile în sectorul public, pensiile şi ajutoarele sociale, reducând în acelaşi timp preţurile la bunuri imobiliare, relatează Mediafax.

Articolul, publicat în cotidianul Komsomolskaia Pravda, se referă la viitoarea politică socială a lui Putin dacă va fi ales preşedinte până în 2018.

El promite creşterea salariilor profesorilor de universitate şi ale medicilor cu 200 la sută, între 2013 şi 2018, precum şi mărirea burselor de studii, a pensiilor şi alocaţiilor familiale.

Pe de altă parte, dezvoltând sectorul construcţiilor, scăzând preţurile materialelor de construcţie şi dobânzile, Vladimir Putin promite o scădere între 20 şi 30 la sută a preţurilor bunurilor imobiliare în Rusia.

El dă asigurări de asemenea că va dezvolta ajutoare pentru cultură, va ameliora calitatea serviciilor municipale şi a educaţiei încă din creşe.

Vladimir Putin se confruntă din decembrie cu o mişcare de contestare fără precedent de la sosirea sa la putere în Rusia, în 2000. Criticii săi îl acuză că îşi multiplică promisiunile populiste irealizabile pentru a răspunde nemulţumirii populare.

Cele mai citite

Este oficial: România nu intră în Schengen în acest an

Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an, a transmis miercuri seara pe Facebook, europarlamentarul Eugen Tomac, precizând că pe 5 decembrie...

Hamas vrea să elibereze toți soldații israelieni în schimbul tuturor palestinienilor închiși în Israel

Un înalt oficial Hamas a declarat miercuri că mişcarea islamistă palestiniană este gata să elibereze toţi soldaţii israelieni pe care îi deţine în schimbul...

Consulul general al României la Cernăuți a acordat diplome de excelență jurnaliștilor români de război

Consulul general al României la Cernăuţi, Irina-Loredana Stănculescu, le-a acordat, miercuri, în cadrul unei ceremonii cu prilejul Zilei Naţionale a României, diplome de excelenţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă