26.4 C
Bucharest
Tuesday, 30 May 2023
HomeSpecialVIDEO. PUTIN îi spune lui ERDOGAN că relansarea colaborării Rusia - Turcia...

VIDEO. PUTIN îi spune lui ERDOGAN că relansarea colaborării Rusia – Turcia va fi dificilă

Rusia va elimina pas cu pas sancțiunile împotriva Turciei, însă prioritatea este ca relațiile bilaterale dintre cele două țări să ajungă la nivelul de dinaintea crizei diplomatice izbucnite în urmă cu nouă luni, a declarat marți președintele rus Vladimir Putin după întrevederea cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan la Sankt Petersburg, relatează Reuters și AFP citate de Agerpres.

Totodată, Putin a afirmat că discuțiile pe care le-a avut cu Erdogan vor avea o influență importantă asupra viitorului relațiilor ruso-turce.

Președintele rus a subliniat că se așteaptă la “o muncă dificilă pentru revigorarea cooperării economice” cu Turcia.

Având în vedere scăderea bruscă a schimburilor comerciale dintre cele două țări în ultimele luni, “tendința este foarte tristă. Avem o muncă dificilă de făcut pentru a revigora cooperarea economică și comercială”, a afirmat Putin în cadrul unei conferințe de presă comune cu Erdogan. “Acest proces a fost deja lansat, însă va dura ceva timp”, a mai spus el.

“Țările noastre au toate posibilitățile pentru a restabili pe deplin cooperarea bilaterală”, a dat asigurări Putin, subliniind că “prioritatea” este ca această cooperare să revină la “nivelul de dinaintea crizei”.

În același timp, Putin a afirmat că Rusia și Turcia au un obiectiv comun pentru a rezolva criza din Siria și este posibil ca ambele două țări să treacă peste neînțelegerile privind modul în care această situație ar trebui rezolvată.

Șeful statului rus a afirmat că punctele de vedere ale Rusiei cu privire la Siria nu au coincis întotdeauna cu cele ale Turciei, însă cele două state au fost de acord să vorbească în continuare și să caute soluții.

“Cred că este posibil să ne aliniem punctele noastre de vedere și abordările” asupra dosarului sirian, le-a spus Putin jurnaliștilor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Breaking! Ionuț Mișa și-a dat demisia

Revenim cu informații

Traseul marșului angajaților din învățământ

Sindicatele din Educaţie organizează, începând cu ora 11:00, un miting de protest în Piaţa Victoriei, urmat de un marş până la Palatul Cotroceni.Potrivit organizatorilor,...

Breaking! Ionuț Mișa și-a dat demisia

Revenim cu informații
Ultima oră
Pe aceeași temă