1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialPuiu Popoviciu a contestat decizia prelungirii interdictiei de a parasi tara

Puiu Popoviciu a contestat decizia prelungirii interdictiei de a parasi tara

Omul de afaceri Gabriel Popoviciu a contestat, in instanta, decizia procurorilor DNA de prelungire a interdictiei de a parasi tara, potrivit NewsIn.
Instanta nu a stabilit inca termenul la care se va lua in discutie contestatia.
Procurorii DNA au dispus prelungirea interdictiilor de a parasi tara pentru omul de afaceri Gabriel Popovici, Cornel Serban, fostul sef al DGIPI si ofiterul DGA, Petru Pitcovici.
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins, la sfarsitul lunii aprilie, plangerea facuta de fostul sef al DGIPI Cornel Serban impotriva ordonantei procurorilor DNA prin care i-a fost prelungita cu 30 de zile interdictia de a parasi tara
Curtea de Apel Bucuresti a decis, tot atunci, sa respinga plangerile formulate de Gabriel Popoviciu si Petru Pitcovici impotriva rezolutiilor procurorilor prin care li s-a prelungit interdictia de a parasi tara.
Procurorii DNA au prelungit pentru 30 de zile interdictia de a nu parasi tara dispusa de Curtea de Apel Bucuresti pentru omul de afaceri Puiu Popoviciu, fostul sef al DGIPI, Cornel Serban, si pentru fostul sef al Diviziei Operatiuni din DGA, Petru Pitcovici. Cei trei s-au prezentat pe 22 aprilie, la DNA, unde unul dintre procurorii de caz, Nicolae Marin, le-a inmanat ordonanta prin care s-a prelungit interdictia de a parasi tara.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, pe 1 aprilie, sa respinga ca nefondat recursul DNA impotriva deciziei de cercetare in libertate a fostului sef al DGIPI, Cornel Serban, a ofiterului Directiei Generale Anticoruptie, Petru Pitcovici, si a omului de afaceri Gabriel Popoviciu. Decizia este definitiva.
Curtea de Apel Bucuresti a respins, in noaptea de 25 spre 26 martie, arestarea preventiva a celor trei, procurorii declarand recurs.
Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticoruptie au luat, pe 24 martie, masura retinerii, pentru 24 de ore, a fostului rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Ioan Alecu, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, a omului de afaceri Gabriel Popoviciu, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave. Totodata, au fost retinuti Cornel Serban, directorul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din cadrul MAI, pentru favorizarea infractorului si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine de foloase si seful Diviziei Operatiuni din cadrul Directiei Generale Anticoruptie din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, Petru Pitcovici,  pentru favorizarea infractorului.
Totodata, consulul general al Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu, al carui nume apare in stenogramele acestui dosar, a fost rechemat de la post la cererea premierului Emil Boc. Dinu a fost chemat, ca martor, si la Directia Nationala Anticoruptie.

Cele mai citite

Schimbare în Guvern. Sunt discuții privind reorganizarea ministerelor. Se rupe Coaliția?

Guvernul discută luni o variantă privind reorganizarea ministerelor, ceea ce înseamnă că multe dintre portofolii vor dispărea. Potrivit surselor noastre ar putea fi vorba...

Aproape 80% dintre românii aflaţi în străinătate şi-au rezervat zboruri spre România, de sărbători

Opt din zece români din Diaspora (79%) şi-au planificat zborurile spre România, între 15 şi 31 decembrie, pentru a petrece sărbătorilor de iarnă, arată...

Cifre îngrijorătoare. FMI atrage atenția că pensiile nu vor mai putea fi plătite

Deși noua lege a pensiilor face ca atât femeile și bărbații să se pensioneze la 65 de ani, inevitabilul se va produce și anume...
Ultima oră
Pe aceeași temă