17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialPSD vrea telegondola in Valea Jiului, dar sa fie mai ieftina

PSD vrea telegondola in Valea Jiului, dar sa fie mai ieftina

» Senatorul PSD de Valea Jiului, Cosmin Nicula, a anuntat ca sustine proiectul pentru realizarea unei telegondole care sa asigure legatura intre Petrosani si statiunea Parang. Nicula era privit drept unul dintre principalii opozanti ai acestei idei.

Peste 80 milioane de euro.
Atat se estimeaza ca va costa proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil in statiunea Parang si de amenajare a unei telegondole intre Petrosani si Masivul Parang. Un proiect ce va fi finantat din fonduri guvernamentale, care in ultima perioada s-a transformat intr-unul dintre cele mai mari scandaluri in coalitia aflata la guvernare. Lideri ai PSD, printre care si senatorul de Valea Jiului, Cosmin Nicula, au incercat sa acrediteze ideea ca, de fapt, prin acest proiect se pregateste cel mai mare tun financiar din istoria Vaii Jiului. In plus, consilierii locali PSD din Petrosani au fost singurii care au refuzat sa semneze scrisoarea de sustinere a proiectului. Acum, Cosmin Nicula declara ca, de fapt, PSD si el sunt de partea proiectului, dar suma este exagerata.

"PSD, prin reprezentantii sai la nivel local, judetean si national, sustine acest proiect Telegondola, din toate punctele de vedere. Nu suntem de acord, in schimb, cu sumele care au fost alocate pentru proiectul tehnic si aici, probabil, in luna septembrie, cand va incepe activitatea parlamentara, voi solicita Senatului Romaniei o comisie de ancheta cu privire la modul cum au fost atribuiti banii publici municipalitatii Petrosani", declara Cosmin Nicula, senator PSD de Valea Jiului. Prin comparatie cu tarifele la alte constructii similare din tara, printre care si telegondola primarului Mazare, politicianul a ajuns la concluzia ca acelasi proiect poate fi realizat cu maximum 40 milioane de euro, fata de 86 de milioane, cu tot cu TVA. De precizat ca suma necesara la Petrosani este estimativa, pentru ca licitatia organizata de municipalitatea din Petrosani va avea loc abia pe data de 3 august.

 

Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, neaga acuzatiile liderilor PSD si arunca pisica in curtea lor. "Pana acum PSD, vizavi de Valea Jiului, nu a avut nici un fel de viziune de dezvoltare, din contra, a existat interesul de a tine Valea Jiului in saracie si de a se folosi de acesti oameni de aici. Sa ne aducem aminte de mineriade, de toate aceste chestiuni pe care le-a facut PSD de-a lungul timpului, iar factura o decontam noi, oamenii din Valea Jiului. N-a venit unul sa ofere ceva si sa scoata Valea Jiului din aceasta saracie. Daca imi spuneti o idee cu care au venit liderii PSD in Valea Jiului, eu o imbratisez si o salut, si daca vin idei de acum in colo, dar n-au venit si nu vor veni", a precizat primarul Tiberiu Iacob Ridzi, sotul ministrului Tineretului, Monica Iacob Ridzi, anchetata pentru modul ciudat in care a cheltuit sume imense de bani pentru organizarea unor manifestari de Ziua Tineretului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă