2.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeSpecialPSD a pierdut si ultimele bastioane in Suceava si Neamt

PSD a pierdut si ultimele bastioane in Suceava si Neamt

» In judetul Neamt, toate orasele au de ieri primari de la Partidul Democrat Liberal (PD-L).

» In urma turului al doilea al alegerilor locale, PSD Neamt a pierdut in favoarea PD-L si ultimul oras din judetul Neamt: municipiul Roman.

Fostul primar PSD de Roman, Dan Ioan Carpusor, a fost invins de cel cotat cu sansa a treia inainte de primul tur, Laurentiu Dan Leoreanu, reprezentantul PD-L.
Tot in turul al doilea, Partidul Democrat-Liberal si-a adjudecat Primaria Bicaz, unde Constantin Catrinoiu si-a mentinut functia de primar in fata contracandidatului PNG-CD Costache Lupu. In acest fel, toate localitatile urbane din Neamt au primari PD-L.
Gheorghe stefan a iesit din nou primar la Piatra Neamt, inca din primul tur, cu un scor de 79,3%.
Tot din primul tur au fost decisi primari din partea PD-L pentru orasele Targu Neamt – Decebal Arnautu si Roznov – Ionel Ciubotaru, ambii intrati in cursa de pe functia de primar.

Liderul PSD Neamt si-a inaintat demisia
In urma acestor rezultate, partidul care isi asuma infrangerea este PSD, al carui presedinte, Ioan Munteanu, secretar al Camerei Deputatilor, si-a trimis, ieri, demisia prin fax la cabinetul lui Mircea Geoana. Munteanu a pierdut si cursa pentru presedintia Consiliului Judetean, tot in favoarea PD-L, mai precis a lui Vasile Pruteanu.
"Mi-am prezentat demisia Biroului National Permanent, presedintelui partidului si secretarului general. Nu ma simt invins de proiecte si programe, ci ma simt invins, prin diferite practici, de o mana de oameni care au alte interese decat am eu. Dupa parerea mea, pot sa spun fara nici un fel de rezerva, ca alegerile din judetul Neamt au fost fraudate, avand in vedere mijloacele care s-au folosit", a declarat Ioan Munteanu. PSD Neamt a avut succes doar la sate, obtinand un total de 34 de primarii, printre care si cele mai mari comune, Sabaoani si Borlesti.

Cele mai citite

Andrei Baciu a demisionat din fruntea CNAS, după ce numele lui apare în dosarul vaccinurilor

Medicul Andrei Baciu și-a anunțat demisia, în dimineața de 11 decembrie 2023, din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Demisia...

Realitatea „României Educate”: Una din patru școli nu are apă curentă, ori are WC-ul în curte

Mult mediatizatul program de suflet al președintelui Klaus Iohannis, „România Educată” este doar un document de fațadă, pentru că realitatea din școlile românești...

Andrei Baciu a demisionat din fruntea CNAS, după ce numele lui apare în dosarul vaccinurilor

Medicul Andrei Baciu și-a anunțat demisia, în dimineața de 11 decembrie 2023, din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Demisia...
Ultima oră
Pe aceeași temă