Calea Victoriei a fost blocată de aproximativ 400 de manifestanţi, care, sub pretextul faptului că pleacă spre case, au părăsit Piaţa 21 Decembrie, unde erau încadraţi de jandarmi, şi s-au îndreptat către Piaţa Revoluţiei, potrivit Mediafax.
Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei Georgian Enache a declarat că protestatarii s-au aşezat pe carosabil, în zona magazinului Muzica, unde au fost din nou izolaţi.
Traficul de pe Calea Victoriei a fost deviat pe strada C.A. Rosetti.
–-
Circulaţia este blocată în zona Ministerului de Interne, pe Calea Victoriei. Aproximativ 1.000 de protestatari protestează din nou în zona Universităţii din Capitală.
–
Sute de persoane s-au strâns, din nou, marţi seara, în zona Universităţii. Oamenii protestează faţă de proiectul Roşia Montană. Este pentru a treia zi cân contesatatrii acestui proiect ies în stradă.
–
Proteste au loc în mai multe oraşe din ţară. Peste 1.000 de persoane, inclusiv soţia fostului premier, Emil Boc, au ieşit în stradă pentru că nu sunt de acord cu proiectul minier de la Roşia Montană.
Conform proiectului, exploatarea ar urma să înceapă în noiembrie 2016, după ce planul urbanistic zonal va fi aprobat până la sfârşitul acestui an, iar participaţia statului ar creşte cu încă 5,69%, la 25% din acţiuni, dar condiţionat de emiterea la timp a tuturor autorizaţiilor, potrivit unui draft al Acordului între Guvern, Gabriel Resources şi Roşia Montană Gold Corporation pentru începerea exploatării, potrivit Mediafax.
Compania Roşia Montană Gold Corporation deţine la Roşia Montană (judeţul Alba), prin concesionare în vederea exploatării, cel mai important zăcământ de aur din România, evaluat la aproximativ 300 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint.
Investiţia Roşia Montană, blocată de mai mulţi ani din cauza disputelor privind protecţia mediului, a fost inclusă în Planul naţional de investiţii şi locuri de muncă lansat, în urmă cu o lună, de Guvern şi prezentată ca proiect de „exploatare cu noi standarde de mediu” de unde statul estimează beneficii de 78% din ceea ce generează proiectul.
Compania Gabriel Resources deţine în prezent 80,69% din proiectul Roşia Montană, restul fiind în posesia statului prin compania Minvest.