4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialProteste, după ce Ucraina și Rusia și-au vandalizat, reciproc, ambasadele

Proteste, după ce Ucraina și Rusia și-au vandalizat, reciproc, ambasadele

Ucraina a susținut un protest, după ce ambasada sa de la Moscova și consultaul ucrainean de la Rostov-pe-Don au fost vandalizate. Acțiunea vine la doar o zi după ce Rusia a făcut în protest similar, ca urmare a faptului că și consulatul său fusese vandalizat la Harkov, potrivit Agerpres.

Atacurile asupra misiunilor diplomatice evidențiază tensiunile persistente dintre cele două țări, în contextul în care luptele continuă între forțele guvernamentale și trupele rebele proruse în regiunea Donbas din estul Ucrainei.

Media ruse au relatat sâmbătă că în jur de 100 de persoane au aruncat cu ouă în ambasada Ucrainei de la Moscova și că alți atacatori au spart geamuri cu cărămizi și bâte de baseball la consulatul Ucrainei de la Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei.

Agenția de știri rusă Ria Novosti îl citează pe consulul ucrainean de la Rostov-pe-Don cu afirmația că ar putea fi necesar ca instituția să fie închisă mai multe zile din cauza faptului că multe ferestre au fost sparte și echipamentul de birou avariat.

“Solicităm autorităților ruse o investigație aprofundată imediată, pedepsirea strictă a celor responsabili și compensări pentru pagubele materiale”, menționează autoritățile ucrainene într-un comunicat.

Vineri, MAE rus a publicat o notă de protest prin care solicita o investigație asupra vandalizării consulatului său din Harkov, în care persoane necunoscute au aruncat joi cu ouă și vopsea.

Sâmbătă, în ultimele informații privind zona de conflict din estul Ucrainei, armata ucraineană a anunțat că șase militari au fost uciși în luptele cu rebelii proruși în ultimele 24 de ore.

Citește și Este oficial: Ucraina și Rusia au încheiat colaborarea militară

 

Cele mai citite

Plicurile antișoc sunt soluția perfectă pentru expedieri sigure și protejate

Produsele livrate clienților tăi au nevoie să fie protejate. Să ajungă la destinatar în starea în care pleacă din depozitul tău.  Ești proprietarul unui magazin...

Atacurile asupra trupelor americane din Irak și Siria s-au oprit de la armistițiul Israel Hamas

Atacurile altădată aproape zilnice asupra trupelor americane staţionate în Irak şi Siria au încetat de când armistiţiul dintre Israel şi Hamas a intrat în...

Cătălin Predoiu: mulțumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, le-a transmis mulţumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, condamnat...
Ultima oră
Pe aceeași temă