26.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialProtest pentru salvarea strandului Tineretului

Protest pentru salvarea strandului Tineretului

Peste 50 de persoane au protestat ieri, la initiativa mai multor organizatii neguvernamentale, pentru salvarea strandului Tineretului.

Reprezentantii grupului pentru Dialog Social, ai Aliantei Civice si ai Eco Civica sunt nemultumiti de faptul ca strandul nu si-a deschis portile la incepului lunii iunie 2008, asa cum a promis Octavian Belu, presedintele Agentiei Nationale pentru Sport. "Noi toti traim intr-un Bucuresti in care verile sunt foarte calduroase, iar oamenii au nevoie de cat mai multe zone de recreere. Din 6 bazine, cate are strandul Tineretului, in luna august 2007 au fost inchise si ultimele doua – care functionau pentru inot, polo si sarituri in apa. Desi lucrarile trebuiau sa se incheie cu mai bine de o luna in urma, bazinele sunt inca in proces de reamenajare, ceea ce impiedica folosirea lor din partea publicului larg sau a sportivilor", a declarat Radu Filipescu, presedintele Grupului pentru Dialog Social.

 

Acesta a afirmat, de asemenea, ca firma chiriasa, SC "Tineretului" SA, a promis investitii in valoare de 250 mii euro pentru modernizarea bazei. Organizatiile neguvernamentale doresc, totodata, ca terenul din jurul bazinelor de inot sa ramana zona de agremenent si sa nu fie ocupat de cladiri de birouri. Prezent la eveniment, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a promis ca nu va semna nici o autorizatie de constructie care ar schimba destinatia strandului Tineretului.
La randul lor, ONG-urile au initiat un "Pact pentru Bucuresti", pe adresa de web: www. bucurestiulmeu.ro, unde cetatenii pot semna o petitie online pentru ca pactul sa fie transformat in hotarare de consiliu general. In acest mod, cerintele societatii civile se vor traduce in responsabilitati cu valoare juridica pentru primari, consilieri locali si angajatii din primariile de sector si din Primaria Generala.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă