9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO&VIDEO: Protest la MAE pentru eliminarea pașapoartelor pentru Republica Moldova

GALERIE FOTO&VIDEO: Protest la MAE pentru eliminarea pașapoartelor pentru Republica Moldova

UPDATE 18.10:  Un lanț uman, care a pornit din fața sediului Ministerului Afacerilor Externe al României și până la porțile Ambasadei Republicii Moldova, a fost format de mai multe persoane, care au cerut, astfel, eliminarea paşapoartelor la trecerea dintre cele două state, transmite Mediafax.

“Pașapoartele dublează frontiera dintre România și Republica Moldova. Nu le mai vrem și nu ne mai trebuie. Este nefiresc să putem circula doar pe baza buletinului în 58 de țări și teritorii, iar pentru a ajunge la Chișinău să fim nevoiți să ne procurăm pașaport. Costurile morale și financiare ale acestei măsuri sunt prea mari”, a spus, secretarul general al Platformei Unioniste Acțiunea 2012, Mădălina Hrițuleac.

Conform sursei citate, la acţiune au participat câteva sute de persoane.

“Am prieteni mulți în România. Din cauză că nu își mai perfectează pașaport, ne vedem foarte rar, atunci când trec eu Prutul. Următorul pas corect și natural al autorităților de la Chișinău ar fi adoptarea unei Hotărâri de Guvern care să permită cetățenilor României să treacă vama fără pașaport”, a spus Oxana Iovu, originară din Ialoveni.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 a depus adrese pentru legiferarea accesului cetățenilor Uniunii Europene în Republica Moldova doar cu obligația de a prezenta alternativ pașaportul sau cartea de identitate atât la Ministerul Afacerilor Externe al României, cât și la Ambasada Republicii Moldova de la București. În același sens, Tinerii Moldovei de la Chișinău au depus o adresă la Ministerul Afacerilor Externe şi al Integrării Europene al Republicii Moldova.

———-

Peste 100 de oameni din București și Chișinău s-au adunat în faţa Ministerului Afacerilor Externe, pentru a cere autorităților să elimine pașapoartele la trecerea frontierei peste Prut, informează B1 TV. 

Demonstranţii au venit cu pancarte şi steaguri.  Oamenii susțin că vor să meargă în Republica Moldova fără pașapoarte, fără să fie întrebați de ce mearg acasă și fără a sta ore în șir la graniță doar pentru că sunt din Republica Moldova. 

Citește și: Asociațiile civice de la București și Chișinău cer eliminarea pașapoartelor pentru cetățenii României care călătoresc în Republica Moldova

Ei au protestat zeci de minute în fața ministerului Afacerilor Externe și au pornit apoi spre ambasada Republicii Moldova în România unde au format un lanț uman. 

Protestatarii au stat de vorbă și cu un reprezentant al ambasadei, care le-a promis că se va analiza cererea lor.

 

Consulul Republicii Moldova față în față cu mulțimea

 

<![CDATA[]]>

Lanț uman din sute de oameni

 

<![CDATA[]]>

 

<![CDATA[]]>

Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...
Ultima oră
Pe aceeași temă