33.2 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialProtest inedit la Craiova. „Viaţa mea e mai puţin importantă decât ŞTIINŢA“

Protest inedit la Craiova. „Viaţa mea e mai puţin importantă decât ŞTIINŢA“

Bărbatul care s-a urcat, sâmbătă, în jurul orei 13.00, pe unul din stâlpii de nocturnă ai Stadionului „Ion Oblemenco“ din Craiova, la aproximativ 70 de metri, cerând revenirea Universităţii Craiova în eşalonul fotbalistic, a renunţat la protest după aproximativ o oră şi jumătate.

 

Bărbatul, Sherif Kadour, în vârstă de 22 de ani, care este pe jumătate sirian, este cel care anul trecut a intrat, împreună cu alt tânăr, pe terenul de fotbal al Arenei Naţionale la finala Europa League, disputată între Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, cerând revenirea în eşalonul fotbalistic a Universităţii Craiova.

Tânărul suit pe unul din stâlpii Stadionului „Ion Oblemenco“ din Craiova a cerut telefonic echipelor aflate la faţa locului venirea primarului municipiului, Lia-Olguţa Vasilescu, spunând că doar în această situaţie se va da jos de pe stâlp şi va renunţa la protest.

Bărbatul a coborât singur de pe stâlp când primarul Craiovei a ajuns la stadion şi a promis că face echipă de fotbal. El a fost dus în interiorul Sălii Polivalente, aflată în imediata apropiere a stadionului, unde a stat de vorbă, mai bine de jumătate de oră, cu primarul Lia Olguţa ­Vasilescu, întâlnire la care presa şi nimeni altcineva nu au avut acces.

La finalul discuţiei, tânărul a fost escortat de o maşină a Poliţiei şi dus la secţie pentru a fi amendat. Lia Olguţa Vasilescu nu a dat declaraţii ziariştilor prezenţi la faţa locului, spunând doar: „Toată lumea vrea binele Craiovei, dar nu aşa“.

Anul trecut, Sherif Kadour şi încă cu tânăr au intrat pe terenul de fotbal, în minutul 20 al finalei dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, desfăşurată pe Arena Naţională, purtând tricouri inscripţionate cu mesajul „Justice for Craiova“.

Potrivit unui blog al fanilor craioveni, Sherif Kadour este născut la Damasc, tatăl său fiind fostul agent FIFA Aksam Kadour, stabilit în urmă cu peste 30 de ani în România. Are 22 de ani, dublă cetăţenie, a terminat Liceul Henri Coandă şi, din 2005, face parte din facţiunea Ultras Craiova. Anul trecut, începutul Revoluţiei Siriene l-a prins la Damasc şi a participat la protestele de stradă de acolo.

Sâmbătă, în jurul orei 13.00, tânărul s-a urcat pe unul din stâlpii de nocturnă ai Stadionului „Ion Oblemenco“ din Craiova, la aproximativ 70 de metri, cerând revenirea Universităţii Craiova în eşalonul fotbalistic.

Bărbatul, care purta cagulă, a afişat un banner pe care scria „Dreptate pentru Craiova“ şi a aruncat mai mulţi fluturaşi prin care cerea revenirea Universităţii Craiova în „eşalonul fotbalistic“. „Astăzi este ziua mea şi am ales să fac acest gest deoarece mă gândesc că viaţa mea este mai puţin importantă decât ŞTIINŢA. Şi dacă asta va contribui la revenirea Universităţii Craiova, ştiu că vor fi fericiţi milioane de oameni care suferă, la fel ca mine, din cauza abuzurilor făcute de către FRF. „Dreptate pentru Craiova“, scria pe fluturaşii pe care bărbatul i-a aruncat de la înălţime.

La faţa locului s-au prezentat mai multe echipaje de la Poliţia Locală, Poliţia Comunitară, Poliţia Craiova şi Jandarmerie.

Clubul Universitatea Craiova a cerut, la 20 februarie, Federaţiei Române de Fotbal şi Ligii Profesioniste de Fotbal înscrierea în sezonul 2013/2014 al Ligii I şi a solicitat acestor foruri găsirea unei soluţii juridice în acest sens pentru a se încadra în condiţiile legale şi statutare. Universitatea Craiova susţine că este aptă să intre în Liga I din punct de vedere juridic. Deşi nu are jucători în acest moment, clubul oltean precizează că există persoane juridice dis­puse să sprijine revitalizarea grupării, însă acestea au condiţionat finanţarea numai dacă echipa va evolua în Liga I. U Craiova aşteaptă un răspuns din partea LPF şi FRF la solici­tarea sa până în 20 martie. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă