20.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialProiectul de metodologie privind inscrierea copiilor in invatamantul primar, in dezbatere publica

Proiectul de metodologie privind inscrierea copiilor in invatamantul primar, in dezbatere publica

 

 

 

Noua metodologie, sub forma de proiect, deocamdata, pentru inscrierea copiilor in invatamantul primar a fost lansata spre dezbatere publica. Este vorba despre un regulament care, daca va fi aprobat, va intra in vigoare pentru anul scolar 2013-2014, anunta Agerpres.  

 

Documentul poate fi accesat la adresa www.edu.ro, la secţiunea Înscrierea în învăţământul primar 2013, informează un comunicat de presă remis AGERPRES. 

Documentul propune maximizarea opţiunilor părinţilor pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, propune proceduri simplifícate şi subliniază dimensiunea informării publice, astfel încât informaţiile să ajungă în timp util la părinţi, la publicul larg interesat. 

MEN precizează că până la aprobarea Metodologiei prin Ordin al ministrului Educaţiei Naţionale, documentul poate suferi modificări, ca urmare a procesului de dezbatere publică. 

„Reprezentanţii ministerului vor ţine cont de opiniile primite la adresa www.edu.ro, la secţiunea Înscrierea în învăţământul primar 2013, până la data de 24 martie. Acolo unde va fi cazul, unele dintre observaţiile semnalate vor putea deveni prevederi integrate în documentul final”, se arată în comunicat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă