12.5 C
București
joi, 21 octombrie 2021

FOTO. Proiectul care a câștigat concursul de logo al orașului București a fost descalificat. Motivul invocat este că proiectul seamănă cu sigla orașului Taipei

Proiectul care a câștigat concursul pentru desemnarea noului logo al orașului București a fost descalificat, anunță joi dimineață, Digi 24.

Concursul era organizat de Primăria Capitalei.

Motivul descalificării este că proiectul desemnat câștigător seamănă prea mult cu sigla orașului Taipei din Taiwan. Proiectul adus la concursul de la București a fost realizat de un designer de 32 de ani din Timișoara. De asemenea, se pare că proiectul care câștigase concursul are și elemente comune cu sigla orașului Montreal din Canada.

Comisia de concurs urmează să reanalizeze celelalte 203 propuneri primite pentru logo-ul capitalei României, pentru a desemna un alt posibil câștigător.

În privința orașului Taipei – capitala Republicii China (Taiwan), el are actuala siglă cel puțin de cinci ani, ea fiind vizibilă pe acțiunile legate de acest oraș încă din anul 2012.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă