1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialProiecte Sapard verificate de Prefectura

Proiecte Sapard verificate de Prefectura

SIBIU. Prefectura Sibiu a demarat o serie de verificari in judet pentru a observa modul in care sunt implementate proiectele Sapard finantate cu bani din fondurile Uniunii Europene. Purtatorul de cuvant al institutiei, Dorin Teodorescu, a declarat ca inca de saptamana trecuta, in cele patru localitati din judet unde sunt in derulare proiecte de infrastructura locala finantate prin Sapard, evaluate la circa 120 de miliarde lei vechi, au fost efectuate vizite de documentare in aceasta problema, conduse de subprefectul Marin Craciun.
“Subprefectul Craciun, impreuna cu un reprezentant al Departamentului de Integrare din cadrul Prefecturii, a efectuat, saptamana trecuta, o serie de vizite de documentare in judet, pentru a verifica stadiul implementarii programelor de dezvoltare a infrastructurii locale finantate prin programul Sapard al Uniunii Europene. Au fost verificate situatiile la zi privind decontarile cu Agentia Sapard, in cele patru locatii unde exista investitii (canalizari, statii de epurare) pentru care s-au obtinut finantari europene. Este vorba de Cristian, Turnu Rosu, Orlat si Gura Raului. In cazul primei localitati, contributia UE se ridica la 3,024 milioane RON, din care, pana in prezent, s-au decontat 859.012 RON din totalul de 2,059 milioane RON solicitate de administratia locala. Concret, s-au executat lucrari in cadrul proiectului in proportie de 70 la suta”, a spus Teodorescu.
“Suntem multumiti de felul in care administratiile locale s-au implicat in investitiile respective. Am dori, insa, o mai mare operativitate din partea Agentiei Sapard in derularea plati-lor”, a declarat, la randul sau, subpre-fectul Marin Craciun.

Cele mai citite

Cifre îngrijorătoare. FMI atrage atenția că pensiile nu vor mai putea fi plătite

Deși noua lege a pensiilor face ca atât femeile și bărbații să se pensioneze la 65 de ani, inevitabilul se va produce și anume...
00:00:35

VIDEO. Haosl la Veneția. Protestatarii au folosit un colorant pentru a înverzi Marele Canal

Sâmbătă, 9 decembrie, ecologiștii italieni au folosit un colorant pentru a înverzi Marele Canal din Veneția, în semn de protest față de ceea ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă