24.2 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialPrognoza METEO pentru perioada iunie-august: Vom avea o vară CANICULARĂ

Prognoza METEO pentru perioada iunie-august: Vom avea o vară CANICULARĂ

 Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat estimările meteorologice pentru intervalul iunie-august 2016, arătând că temperaturile se vor situa peste medie în sud-est și local în sud și vest.  
  
 În luna iunie, valorile termice medii lunare ale aerului vor fi apropiate de normalul perioadei în cea mai mare parte a țării. Precipitațiile totale lunare vor fi deficitare în regiunile sudice și local în cele sud- estice și estice, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de media climatologică. 

Pentru luna iulie, meteorologii spun că temperaturile medii ale aerului se vor situa peste normalul perioadei în sud-estul și local sudul și estul țării, iar în rest vor fi valori termice apropiate de media climatologica. Cantitățile totale de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a teritoriului. 

 În luna august, temperatura aerului se va situa peste medie în sud-est și local în sud și vest, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de normal. Cantitățile totale de precipitații se vor menține deficitare în cea mai mare parte a teritoriului, exceptând regiunile nordice unde se vor apropia de norma multianuală. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă